Linnea Edstrand, sportchef för Libk dam, har bråda tider just nu för att få ihop en trupp och ledarstab.

– Jag hade hoppats att mer skulle vara på plats så här dags, men jag känner ändå att det här kommer att bli bra i slutändan.

Tränaren Samuel Rosenkvist lämnade laget efter bara en säsong. Assisterande tränaren Cecilia Eriksson ska ha barn efter sommaren och kan inte vara med på samma sätt.

Därför krävs en till stora delar ny ledarorganisation och den är ännu inte på plats.

– Men vi närmar oss. Det tar tid att få alla bitar klara, men jag känner mig tillfreds med att vi kommer hitta en bra lösning.

Är det eller flera namn ni för diskussioner med som huvudtränare?

– Det är främst en person vi har intensivast kontakt med. Sen finns förstås alternativ om "huvudspåret" skulle spricka.

Är det en extern eller intern lösning?

– Lite mitt emellan skulle jag vilja säga.

Av spelarna från förra årets trupp är det redan klart att Amanda Larsson slutar, att Maja Liljeroth byter till Uppsala och att tjeckiskan Veronika Enenkelova flyttar hem igen. Dessutom tränar målvakten Matilda Östlund-Visén med andra klubbar, trots att hon har kontrakt med Libk.

– Det är för att hon vill komma närmare hem, av personliga skäl. Där hoppas vi komma fram till en lösning som passar alla, säger Linnea Edstrand.

Dessutom har landslagsspelaren Anna Wiman ännu inte förlängt sitt kontrakt.

– Där handlar det om teknikaliteter och att vi inte fått till det än. Min känsla är inte alls att hon är på väg bort utan hon kommer fortsätta ha en mycket viktig roll i laget.

Ändå, truppen känns tunn. Hur går det med nyförvärv?

– Mycket kommer klarna under den här veckan. Jag känner mig helt säker på att tre spelare skriver på inom kort, dessutom pratar vi med två till. Dessutom har vi kontakt med flera som väntar på intagningsbesked från olika utbildningar och det kommer ju inte förrän senare i sommar.

Det ryktas att två polska landslagsspelare är på väg?

– Det är ett ganska nytt spår som just är i sin linda. Vi får se vart det tar vägen, det är för tidigt att säga i dag.

Libk:s damer har tidigare spelat i trånga Folkungahallen, efter dispens från Innebandyförbundet.

– Nu är vårt huvudspår att vi ska spela i sporthallen, men det klarnar också mycket under veckan. Det är många lag som ska samsas om tiderna, men vi vill absolut spela där.