– Vi leter inte efter några kopior, efter en ny Little eller en ny Roe. Det fungerar inte så. Däremot kommer vi att ersätta vissa av deras kvaliteter. Det behöver inte vara någon som gör 55 poäng. Han kan göra 30, men fylla på med andra egenskaper som vi saknat tidigare, säger Tangnes.

Broc Little och Garrett Roe – som båda flyttar till Schweiz – är de två tyngsta tappen för Linköpings HC inför nästa säsong. Tillsammans svarade den amerikanska duon för 90 poäng i grundserien under vintern.

Det gör att LHC med största säkerhet behöver bygga ett jämnare lag för att sprida produktionen på fler. Ytterligare något etablerat toppnamn ska in utöver redan presenterade/klara nyförvärv, men det blir troligen inte två.

– Inget snack om att det är två skickliga spelare och offensiva profiler som försvinner. Det vore löjligt att säga något annat. Men vi har varit beredda på det ganska länge och jag tycker ändå att det ser bra ut med lagbygget. Vi har satt oss i en sådan sits att vi inte behöver känna någon stress, säger Dan Tangnes.

Fyra nyförvärv är så här långt bekräftade: backen Chad Billins samt anfallarna Tony Mårtensson, Fredrik Karlström och Jimmy Andersson. Lägg därtill att Jonas Gustavsson och Nick Sörensen enligt säkra uppgifter också är klara. Mattias Bäckman är på ingång.

Mårtensson, Karlström och Andersson kommer att finnas på plats när träningen drar i gång igen med tester i början av nästa vecka.

– Fredrik har vi haft ögonen på ganska länge. Spännande spelare. Jimmy ville verkligen komma till Linköping och är beredd offra mycket. Jag är imponerad av den hockeyresa han har gjort, säger Dan Tangnes.