Spelarna som LHC kan tappa

Tio av Linköpings HC:s spelare har utgående kontrakt till nästa säsong. "Jag har börjat prata lite med några av dem", säger Fredrik Emvall, general managern.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Johnny Gustavsson

ishockey2016-12-15 18:00

Så här strax före jul lugnar det ned sig något med inte lika intensivt matchande i SHL-hockeyn och det betyder att det ofta ges tillfälle för kontraktssnack och andra diskussioner. Fredrik Emvall bekräftar att han hoppas på att få till någon förlängning inom kort, men vill inte prata om vilka som ligger närmast.

Corren har tidigare berättat att Sebastian Karlsson är positiv till en fortsättning – och att klubben vill behålla veteranen. Just nu har tio av 23 spelare i truppen avtal som går ut, vilket är klart färre än i fjol.

– Jag har börjat att prata lite med några av dem, säger Fredrik Emvall.

På målvaktssidan har både Marcus Högberg och Jacob Johansson kontrakt till våren 2018. Bland backarna har Anton Karlsson, Petter Hansson och sena nyförvärvet Anssi Salmela avtal som går ut i vår. Lägg därtill att Gabriel Carlsson har lånats in från Columbus i NHL.

Anfallsmässigt behöver det, utöver ovannämnde Karlsson, skrivas nya avtal med Jakob Lilja, Vilmos Gallo, Henrik Törnqvist samt rutinerade duon Niklas Persson och Niklas Fogström.

– Det är inte alldeles enkelt att få ihop pusslet. Vi vet inte hur den här säsongen slutar och dessutom finns några spelare i andra ligor med koppling till Linköping, säger Emvall och tänker på bland andra Klas Dahlbeck, Mattias Bäckman och Nick Sörensen, som samtliga nu håller till i olika klubbar i farmarligan AHL.

Har du pratat med någon av dem?

– Nej, inte nu på ett tag. Jag ska göra det, men ligger lågt just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!