LHC:s sköna skräll i toppmötet

Skrällseger i Skellefteå för LHC – tacka Garrett Roe för det.

Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

ishockey2016-01-21 21:33

Bortamöte med guldfavoriten och tre av de tyngsta spelarna borta. Ändå lyckades Linköpings HC ta tre blytunga poäng i toppmötet med Skellefteå i SHL-hockeyn. Två amerikaner och en kanadensare i allmänhet och USA-födde Garrett Roe i synnerhet låg bakom triumfen (5–2).

– Du kan inte vinna varje hemmamatch, så ska du hänga med i toppen måste det bli vinster på bortaplan också. Det har vi lyckats med på slutet. Det gäller att vara konsekvent, tro på sättet att spela och göra samma saker hela tiden, sa Roe belåtet.

Tillsammans

Det var mycket som var bra mot Skellefteå och inte minst imponerade allt mer formstarka kedjan med Garrett Roe som center mellan Andrew Gordon och Rhett Rakhshani.

– Vem skulle inte trivas att spela med de killarna? Vi kan bidra med olika saker och trivs tillsammans. Tyvärr blev det inte så mycket matcher för oss under hösten när både Rhett och jag var skadade en del, sa Garrett Roe, som mer än någon annan hamnade i centrum och tystade Skellefteå kraft arena.

Kolla bara:

Fint framspelad av Jonas Junland hittade han fram till Niklas Persson som fick helt öppet läge till 0–1.

LHC skapade tryck runt hemmamålet och på andra försöket tryckte Rhett Rakhshani in 0–2. Roe stod för passningen. Igen.

Nordamerikanerna var inblandade ännu en gång när Roe mot slutet av andra perioden slog till direkt och satte 1–3.

– Viktigt att få det målet. Vi var lite för passiva och fega innan det, sa matchhjälten.

Kort glädje

Skellefteå fick in ännu en reducering i tredje perioden – men glädjen blev kortvarig. Dryga minuten senare kunde Jakob Lilja sätta en backhand i nättaket innan Nick Sörensen avslutade med femte målet i öppen bur.

Det enda negativa för LHC: skadedrabbade Fredric Andersson tvingades utgå i början av andra perioden. Oklart hur allvarlig skadan är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!