LHC-talang jublar över skrällen

Vilmos Gallo från Ungern fick jubla när hans landslag besegrade Österrike med 2–0 i EM.

Vilmos Gallo firade Ungerns skrällseger mot Österrike i EM.

Vilmos Gallo firade Ungerns skrällseger mot Österrike i EM.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2016-06-14 22:19

– Jag är så himla glad, det är helt sjukt, säger Linköping HC-forwarden Vilmos Gallo när Corren når honom på tisdagskvällen.

Den hittills största skrällen i EM är ett faktum. Det tidigare hyllade Österrike föll platt när de mötte Ungern i gruppspelets första omgång. Det stod till slut klart som en smärre chock när ungrarna till slut segrade med 2-0.

– Klart att jag är förvånad, det var en skräll, men jag har sagt till de andra i laget att man inte ska räkna ut Ungern. De spelar med hjärta på ett sätt som Österrike inte gör, och det såg man ikväll.

LHC-talangen, som såg matchen tillsammans med några vänner framför tv:n, kunde då inte undgå att bli lite patriotisk.

– På läktarna sjöng fansen samma sånger och ramsor som de gjorde när jag spelade hockey-VM i Rysslnad. Det var magiskt att höra.

Hur långt kan Ungern gå i EM?

– Efter den här segern känns det som att Ungern kan gå vidare till nästa runda i alla fall. Det är svårt att säga hur långt de kan gå, men ju fler steg desto bättre så klart.

Blir det något firande nu?

– Jag vet inte, det finns ju inte så många ungerska fans i Linköping riktigt. Jag kanske får äta någon ungersk mat. Sedan så tänkte jag ringa till familj och vänner och prata om det.

Vilmos Gallo fortsätter:

– Det är en del av mina svenska kompisar som skickat grattishälsningar och så på sociala medier och sms. Men de är lite bittra. De tycker det är jobbigt att det måste gå så bra för Ungern när det gick så dåligt för Sverige.

Har du ett stort fotbollsintresse?

– Vanligtvis inte, jag kollar bara ibland när Manchester United eller landslaget spelar.

Ungern har Island och Portugal kvar att möta i EM-gruppspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!