Det vore en överdrift att påstå att den första perioden i Gävle, i denna andra kvartsfinal i bäst av sju, var en sprakande sådan. Vare sig på is eller på läktare. Tvärtom. Hemmalaget Brynäs, som öppnade med ett rasande tempo i Saab Arena i lördags, tog det betydligt lugnare i sin hemmapremiär i detta slutspel.

LHC, å andra sidan, spelade något stabilare bakåt än man gjorde i lördags – men framåt hände det inte så mycket mer för något av lagen mer än en ramträff vardera. 0–0 i första periodpausen.

I andra perioden skruvades tempot upp något och vi fick sen en period med flera ansikten. Först – Brynäs med lite mer speed och finess än i den första perioden. Vilket tillslut resulterade i ett Brynäs-mål när Linus Ölund kastade in en puck framför Marcus Högberg i LHC-målet – som Niklas Fogström oturligt styrde in i eget mål.

Artikelbild

Men LHC skulle resa sig, komma in i matchen bättre spelmässigt – och göra mål.

Marcel Müller snappade upp ett Brynäs-misstag i offensiv zon och satte pucken mellan benen på David Rautio i Brynäs-målet. Då hade det bara gått lite drygt tre minuter av andra.

Sju minuter senare sköt LHC-backen Eddie Larsson ett skott från blålinjen som Broc Little snyggt lyckades styra vidare upp i Rautios vänstra kryss. LHC-ledning för första gången i den här matchsserien.

Brynäs kvitterade efter knappt fyra minuter av tredje perioden genom Jonathan Pudas. Broc Little hade i momentet innan täckt ett skott som tog illa och Little fick dubbel anledning att grina illa när Pudas snappat upp pucken och skjutit den förbi Högberg.

Och det var inte slut där.

Knappt två minuter senare gav Simon Bertilsson Brynäs ledningen igen bakom en skymd Marcus Högberg.

Ett mål som blev matchavgörande. LHC försökte sätta press med att ta ut målvakten på slutet, men istället drog man på sig en utvisning och lyckades inte hota Brynäs på allvar.

Ny match väntar redan på onsdag, då i Saab Arena.