LHC föll – och nu väntar Brynäs

Förlust – och nu väntar Brynäs i SM-kvartsfinalen för Linköpings HC.

ishockey2017-03-09 21:33

Det var före nedsläpp mot Frölunda en mäktig svit på tio raka hemmasegrar i Saab arena – men nu tog det stopp. LHC föll med 2–4, sjönk från andra till fjärde plats i slutomgången och nu väntar kvartsfinalmöte med Brynäs.

Start i Linköping nästa lördag.

Ni ser spelschemat i faktarutan här intill.

Nästan lika spännande som det på isen var att följa övriga matcher. Det var många presumtiva motståndare under matchens gång, det så länge ut som Skellefteå, men blev alltså Brynäs till slut.

HV vann och tog över andraplatsen, Frölunda gick förbi och slutade trea.

Spännande

Det handlade om placeringar inför slutspelet och det märktes.

Irriterat, mycket känslor och en hel del utvisningar.

Men också stundtals underhållande och fartfyllt mellan två bra lag inför 8 001 åskådare..

Framförallt hettade det till rejält i andra perioden när Anssi Salmela tacklade in en Frölundaspelare i båset och hamnade i slagsmål med Niklas Lasu. LHC-backen visades ut i åtta (!) minuter, vilket gav Frölunda möjlighet till power play och då satte Carl Grundström 1–2 efter miss av LHC-målvakten Jacob Johansson.

Broc Little kvitterade strax senare innan ovannämnde Grundström på nytt gav gästerna ledningen med drygt åtta minyter kvar av slutperioden..Henrik Tömmernes avgjorde sedan när hans puck på något sätt letade sig in bakom Johansson.

Mål av Gallo

Det var annars en relativt chansfri första halva av första perioden, men under den andra hände desto mer. Vilmos Gallo satte 1–0 efter en tilltrasslad situation framför mål – och efter det gavs LHC chansen till ytterligare mål i flera numerära överlägen.

Men just där gick spelet för sakta, Frölunda höll undan och jämnade ut spelet i andra periden. Då kom också den något turliga kvitteringen när Niclas Lundgren olyckligt styrde in pucken i eget mål.

En sak till: ett mål av Broc Little räckte inte för att ta hem segern i poängligan. Joakim Lindström svarade för en poäng i Skellefteå och höll därmed undan.