Det förutsätter visserligen att de båda tidigare LHC-backarna spelar farmarligahockey även nästa säsong. NHL-klubben Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs har nämligen värvat en ny tränare, välbekant för den svenska hockeypubliken – Moras succétränare Jeremy Collinton.

– Jag känner mig hedrad över att få vara en del av Blackhawks organisation. De har bevisat sig vara ett vinnande lag, och jag är väldigt glad över att få ta del av den kulturen, säger Colliton till NHL:s hemsida.

Den blott 32-årige kanadensaren var tvungen att avsluta sin egna spelarkarriär i Mora på grund av skada, 2014 – men tog istället på sig kavajen och ställde sig på tränarbänken.

Artikelbild

Förra säsongen fullbordades succén när han tog upp Mora i SHL. Men någon förlängning i Mora blev det inte för Collinton som nu flyttar till hemkontinenten igen.

– Han har haft en väldigt bra start på sin tränarkarriär med fyra framgångsrika säsonger i Sverige. Han passar in väldigt bra i vår plan där vi vill utveckla våra yngre spelare, säger Chicago Blackhawks general manager Stan Bowman till NHL.com.