Brynäs var inte alls samma frejdiga lag som i Saab Arena i kvartsfinal 1. Samtidigt som LHC var betydligt noggrannare i spelet uppe i Gävle. Men det slutade precis som i lördags med en ny LHC-förlust, om än knapp (2–3). Nu är laget bara två förluster från att få ta semester.

– Klart det är tufft. Jag tycker framförallt i andra perioden att vi spelade som vi brukar mot Brynäs. Vi fick ner pucken djupt och satte press på deras backar. De fick lite panik. Då gjorde vi det bra, säger Eddie Larsson.

Han tar ett djupt andetag.

Artikelbild

Sen börjar han ta upp vad LHC inte gjorde bra och varför det nu står 0–2 till Brynäs i den här kvartsfinalserien.

– Jag tycker inte vi spelar slutspelshockey. Vi blir för blöta i tredje perioden. Vi måste lära oss det nu. De flesta i det här laget har varit med i något eller några slutspel nu. Vi måste göra det bättre. Fan, det är inte grundserie längre utan nu är det på riktigt. Det är för dåligt, säger Larsson.

Det känns som att ert spel aldrig lyft riktigt hittills...

– Jag håller med. Brynäs hade inte så många långa anfall idag, men när de väl kom in... vi sorterade inte ut och vi är för mesiga helt enkelt. "Blöta", det är ett bra ord för att beskriva det tycker jag. Frustrerande, säger Larsson.

För ett år sen var han med om att vända ett 0–2-underläge i kvartsfinalserien med Växjö mot LHC. Men så mycket likheter mellan lagets situationer hittar han inte.

– Då spelade vi (Växjö) ändå lite rejälare än jag tycker vi gör här. Det är det som är problemet. Den här säsongen avslutade vi serien med att spela riktigt bra, men nu tycker jag vi är tillbaka i den där skiten från oktober, november. Det måste släppa fort. Det är inte så många matcher kvar nu, säger Larsson.

Han tror däremot att alla möjligheter finns. Om laget tar sig samman.

– Samtidigt vet vi att Brynäs måste vinna fyra matcher totalt. Det är nu det blir tungt för dem och de börjar fundera. Det här är inte över än, säger Larsson.

Är det nu du säger "Häng på mig, grabbar – jag vet hur man vänder ett 0–2-underläge i ett slutspel"?

– Exakt, ha ha... Så är det. Både jag och Nicke (Lundgren) har snackat om det där, att vi vet hur det fungerar. Det finns fler som varit med om det. Jag är absolut inte orolig. Vi är starka i Saab Arena. Vinner vi nästa är det 1–2 och då kan de börja få lite panik. Då kan det gå fort, säger Eddie Larsson.

Redan under onsdagskvällen är det dags för LHC att ta en åktur i Saab Arena. Om det blir sista hemmamatchen för säsongen återstår att se.