Här är LHC-bossens oväntade present

Efter det uppmärksammade utspelet – här får LHC:s klubbdirektör Anders Mäki en present. En egen Brynäströja.

Foto: Anna Eriksson

ishockey2017-04-03 12:36

"Byt in era Brynäströjor mot LHC-tröjor", uppmanade Anders Mäki under den nyligen avverkade SM-kvartsfinalserien.

– Vi tycker det är dags att man konverterar. De får gärna bli sura men jag vill ändå ha över dem till att bli LHC-are och heja på och älska Linköping, sa han med glimten i ögat.

På klubbens hemsida sa han vidare att han "fått information om att det finns Linköpingsbor som varit på matcherna i fel matchtröja och att de måste ha blivit tvingade av föräldrar eller släkt från Gävle att klä sig så".

Det väckte en del reaktioner.

Så när Brynäs slagit ut LHC ur slutspelet bestämde sig några hängivna Brynäsanhängare, med Kisabon Mats Nilsson i spetsen, med att bjuda tillbaka – och lämna över en Brynäströja till klubbdirektören.

– Han tog det verkligen på rätt sätt. Det var jättekul. Han visste om att vi skulle komma, men inte riktigt vad vi hade i tankarna. Det var inget vi gjorde för att vara otrevliga utan tvärtom, säger Mats Nilsson, som tillsammans med ett antal kompisar har en Brynäs-strajpad minibuss med vilken de åker land och rike runt till de flesta matcher.

Kärleken till Gävlelaget är stark.

– Det måste ha varit i slutet av 60-talet som jag fastnade. Jag skulle aldrig ens komma på tanken att byta lag. Däremot kan jag inte förstå det här med att man ska hata andra lag. Varför ska det vara så? Det är idrott och ett lag måste vinna, säger han.

Om Brynäsgänget i sin tur fick något av LHC-bossen?

Jodå.

En LHC-tröja.

– Den här vill ni väl inte ta emot? sa han. Självklart gör vi det, sa vi. Bjuder du på det här så är det klart att vi bjuder tillbaka.

Nilsson & Co missade att se första semifinalen mot Frölunda (4–3), men åker till Gävle på tisdagen.

– Jag tror att vi har en jättechans att ta oss till final. Jag var på plats i Gävle vid senaste guldet 2012. Bland det häftigaste jag varit med om.

Vad ska du göra med LHC-tröjan, förresten?

– Den sparar jag. Man vet aldrig när den kan komma till användning. Haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!