– Det här gänget har åkt på en och annan snyting under säsongen och kommit tillbaka efter det. Det kan vi göra den här gången också. Det gäller att inte tänka för stort, för mycket och för långt fram. Det är träning tisdag och ny match onsdag, sa LHC-tränaren efter 2–3-förlusten i Gävle.

LHC hade 2–1 och chansen att kvittera i matchserien, men två hemmamål inom loppet av två minuter i slutperioden blev avgörande. Nu krävs en liknande vändning som den som LHC själv råkade ut för mot Växjö i kvartsfinalen i fjol.

– Vi har försökt att förbereda laget för olika scenarion, men oavsett vad som händer nollställa direkt och se framåt. De som var med då vet vad som hände oss förra året, sa Dan Tangnes.

Artikelbild

Han tyckte ändå att det fanns en del positivt att ta med från insatsen i Gävle.

– Fortfarande lite för naivt ibland, men snabbare beslut och bättre spel. En jämn match där Brynäs var mer effektivt. Mer än så skiljde inte, sa Tangnes.

Backen Simon Bertilsson, som avgjorde sitt första slutspelsmål någonsin, sa till C more:

– Det var skönt. Det var starkt av oss. Det var en ganska konstig match nere i Linköping senast och vi visste att de skulle komma hit och köra på. Vi stod upp bra mot dem.