"Det känns skönt att vara tillbaka"

LHC:s Mark Zengerle har den senaste tiden varit borta på grund av skada. Men under torsdagens möte med Malmö är han tillbaka på isen.

Foto: Rebecca Candevi

ishockey2017-10-12 13:04

Det har varit en stor omställning för LHC:s nordamerikanska nyförvärv, Mark Zengerle, att komma till Sverige och spela hockey i SHL. De stora utmaningarna har bland annat varit att gå från en liten rink till en stor och komma in i den svenska miljön.

– Det har ändå varit en ganska bra känsla. Det blir bättre och bättre för varje dag och man blir van vid vardagen här och börjar lära känna grabbarna i laget. Det är väldigt mycket träning här eftersom schemat hemma i Nordamerika är lite annorlunda. Det är 76 matcher i NHL medan det är 52 här vilket gör att det blir mer dagar för träning. Det är även en annan hockeystil på grund av den stora rinken. Saker händer mycket snabbare i NHL och det skapas mer "bang-bang-chanser" som leder till snabba mål, säger Zengerle och fortsätter:

–Men vardagen är bra här och alla förstår och pratar engelska vilket gör att livet inte blir allt för svårt.

Nu har han varit borta ett tag på grund av skada, men har nu tränat 100 procent och känner sig hel på nytt.

– Det känns skönt att vara tillbaka och det är ganska tråkigt när man inte får spela och hamnar lite utanför laget. Som tur är var mina föräldrar här under min skadeperiod. Min mamma lagade mat åt mig och tog hand om min lägenhet, men nu är det tillbaka till verkligheten, säger Zengerle och ler.

Och det blir Malmö som står för motståndet i hans första match efter skadeperioden.

– Det kommer bli riktigt roligt. Jag vet att de har ett bra lag med en bra offensiv. En av mina bästa vänner spelar i Malmö så det kommer att bli roligt att möta dem, säger Zengerle.

Rebecca Candevi

Matchdags

LHC-Malmö

SHL, Saab arena, torsdag 19.00 (C more live)

Corren tippar: 3–2

Läget i laget: Nick Sörensen skadad, men på väg tillbaka. Patrick Mullen skadad. Mark Zengerle och Adam Ginning är tillbaka. J20-spelaren Johan Södergran kliver därför ut från truppen.

Notera: Malmö har en tuff vecka och spelade match både i måndags och tisdags.

Oddset: 1) 2,14 X) 4,15 2) 2,70.

Övriga matcher: Brynäs–Skellefteå, Djurgården–Färjestad, Frölunda–HV, Luleå–Rögle, Örebro–Mora.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!