Tungt avbräck för LFC inför finalen

LFC:s landslagsforwarden Fridolina Rolfö missar söndagens supercupfinal mot Rosengård.

Foto: Peter Jigerström

LFC2015-03-12 17:32

– Nej, hon får vila med tanke på Champions league. Förhoppningsvis kan vi växla upp träningen i nästa vecka, säger Martin Sjögren, tränaren.

Fridolina Rolfö har i runt en och en halv månad haft problem med en knäskada som gjorde att hon bland annat tvingades tacka nej till nyligen avslutade Algarve cup-turneringen.

Fortfarande är inte symtomen borta, vilket gör att 21-åringen inte är aktuell för spel mot i finalen i supercupen mot Rosengård på söndag.

Sjögren säger:

– Hon har gjort alla undersökningar som går att göra och ingen hittar något fel. Men uppenbarligen är det något som fortfarande gör ont.

Rolfö har tagit det försiktigt på träningarna under senaste veckorna, men nu är tanken att öka takten inför första Champions league-kvartsfinalen mot danska Bröndby på Linköping arena om en dryg vecka.

Cupmötet med Rosengård blir viktigt genrep och utöver långtidsskadade Renee Slegers, som fortfarande är långt från spel, ska LFC ha alla spelare med. Det finns ett visst frågetecken för Claudia Neto (ljumsken) efter Algarve cup, men mittfältaren spelar troligen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!