Öppnar för Sverige – och Linköping?

Tillbaka i landslagsanfallet. Och snart också i Sverige – och i Linköping? "Jag saknar Sverige som fan", säger Kosovare Asllani.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2016-09-18 18:24

Det har varit fullt upp för Manchester City-proffset hela sommaren. Medan hon var iväg och tog OS-silver var den engelska ligan i full gång, eftersom England inte deltar i OS-fotbollen.

Så någon tid till vila efter Rio de Janeiro blev det inte.

– Nej, det var inte många dagar. Jag har varit lite trött i huvudet och i kroppen, det har varit lite segstartat där hemma. Så det är skönt att vara tillbaka i Sverige, säger hon. Det är ju bara några veckor sedan, det känns sjukt. Men det är kul att vi får samlas igen så snart, att det inte gick flera månader.

Flytten till Manchester City, efter det att hon lämnat Paris Saint-Germain i förtid, har varit bra, betonar Asllani. Laget leder ligan med två omgångar kvar och kan säkra titeln på hemmaplan den kommande helgen.

Men det är ändå hemma som är bäst.

Det gör att landslagsstjärnan redan nu funderar på att flytta hem senast när hennes kontrakt går ut.

– Jag trivs. Men vi får se hur mycket jag pallar att vara utomlands till. Jag känner att jag saknar Sverige. Jag har nästa säsong också och just nu tänker jag bara på det året jag har kvar. Men vi får se. Som sagt, jag saknar Sverige.

Det är en kvalificerad gissning att Linköping ligger bra till den dag Vimmerbytjejen bestämmer sig för att flytta hem. Hon har fyra och en halv säsong bakom sig i LFC, var med om SM-guldet 2009 – och tränade så sent som i vintras med klubben då och då innan det blev klart med Manchester City.

Martin Sjögren, tränaren, gör ingen hemlighet av att han gillar henne och sa då:

– Jag hade gärna sett henne här och hoppas att hon återvänder den dag hon väljer spel i Sverige igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!