LFC kan få tidigt stormöte

Urladdning senast mot Vittsjö. Men någon repris i cupsemin mot Eskilstuna på söndag tvivlar LFC-tränaren Martin Sjögren på.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2016-06-19 09:30

– Att man ska vinna med 8–0 har man aldrig med i beräkningarna direkt. Men om man säger så här, jag tror vi kommer få en betydligt tuffare match mot Eskilstuna, säger Sjögren.

Han syftar på den senaste damallsvenska matchen mot Vittsjö i veckan där LFC stod för en rejäl kross och vann med 8–0, bland annat genom tre mål av Stina Blackstenius. Linköping klev upp på förstaplats i tabellen tack vare fler gjorda mål än hetaste konkurrenten om SM-guldet, regerande mästarna Rosengård.

Nu väntar en ny utmanin, som kan ta laget till en titelmatch redan i sommar.

Skadekänningar

Damallsvenska serietrean Eskilstuna från Södermanland kommer till Linköping Arena på söndag för semifinal i Svenska Cupen. En betydligt tuffare utmaning än Vittsjö i serien senast, tror Martin Sjögren. Han lyfter främst fram att Eskilstunas defensiv, som betydligt vassare än Vittsjös i veckan som var.

– Du såg ju matchen själv, vi fick slå bollen på ytor vi inte kommer få mot Eskilstuna, säger han.

För Linköpings FC är det bästa laget som spelar, oavsett damallsvenska eller cupspel.

– Spelar ingen roll, bästa laget för dagen spelar. Det fanns några frågetecken kring Mariann (Gajhede) och Reneé (Slegers) som jag tycker rätades ut på träningen. De kände sig bra efter skadekänningar, säger Sjögren.

Stjärnan tveksam

I Eskilstuna finns det frågetecken kring om landslagsspelaren Olivia Scough kommer till spel. Däremot finns det annan kvalitet också, som exempelvis Mimmi Larsson.

Men LFC siktar på final och att försvara sin titel. Kanske att det i finalen då kommer bjudas på en försmak av mötet senare i höst som kan avgöra damallsvenskan – om Rosengård vinner sin semi mot Piteå.

– Oddsen pekar på det, men först och främst måste vi göra en bra prestation mot Eskilstuna, säger Martin Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!