Bottennapp av LFC

Linköpings FC kan nog glömma guldstriden i år.

LFC-spelarna deppar efter förlusten mot Örebro.

LFC-spelarna deppar efter förlusten mot Örebro.

Foto: Peter Jigerström

LFC2014-06-09 18:16

LFC hade chansen att hänga på Rosengård i toppen, men tog den inte utan förlorade oväntat med hela 0–4 mot tabelltvåan Örebro på Linköping Arena.

– De var mycket bättre än oss i dag och mentalt vann de redan vid första målet känns det som. Då tappade vi allt självförtroende, säger Magdalena Ericsson.

Avståndet upp till serieledande Rosengård är därmed hela nio poäng för LFC och guldstriden känns avlägsen för Linköpingslaget, som haft en vår med många, många skador i truppen.

Matchen mot Örebro avgjordes redan i den första halvleken då gästerna gick ifrån till 3–0. Tvåmålsskytten Ogonna Chukwudi övertygade stort på sin vänsterkant och mot hennes snabbhet hade hemmaförsvaret inget vapen. Lägg därtill att LFC-målvakten KatlynnFraine gjorde några riktigt svaga ingripande som ledde till åtminstone två av målen.

– Hemskt helt enkelt. Alla tre målen är mina, säger en tagen och mycket besviken Fraine.

I andra halvlek lyfte LFC spelet något, men var aldrig i närheten att störa Örebro, som imponerade med ett stabilt spel över hela banan. Laget låg helt rätt i sin press och gav inte LFC någon tid att bygga spelet på.

– De går in i varje närkamp till hundra procent och det gör inte vi. Det är där de vinner och vi förlorar, säger Magdalena Ericsson, som hade ett tungt genrep inför landslagsuppdraget mot Skottland på lördag.

– Superbesviken, jag kom inte till någonting. Man försöker men det gick inte idag.

Örebro är tack vare segern det enda laget som hänger på suveräna Rosengård. En av alla glada kring Örebrolaget var förre Motalamålvakten Thomas "Timpas" Andersson, som numer är sportchef för överraskningslaget från Närke.

– Det är hur kul som helst, sa Andersson glatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!