Landslag väntar för Linköping

För första gången väntar landslagsmotstånd för Linköpings IBK. Tränaren Johan Astbrant vill se mer energi och passion i helgens dubbelmöten mot Tjeckien.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2016-08-18 21:53

Tjeckien är ett av världens fyra bästa landslag. Linköpings IBK har två raka SM-finaler. Nu ställs de mot varandra i träningsmatcher både under fredagen och lördagen.

– Jag har aldrig varit med om att möta ett landslag förut och det ska bli väldigt spännande. I våra tre första träningsmatcher har vi inte riktigt haft den energi i försvarsspelet som jag önskar. Men internationellt är det alltid lite tuffare och grinigare, så där måste vi prestera bättre, säger tränaren Johan Astbrant.

Klubbens tre tjeckiska spelare – centrarna Matej Jendrisak och Milan Tomasik, samt nye målvakten Jan Binder – kommer att spela i Linköpings dress.

Platsen för drabbningarna är Havirov, utanför Ostrava, där Matej kommer i från.

– Jag har haft den här idéen i snart två år. Och nu när det glädjande nog gick att genomföra så känns det så klart fantastiskt roligt att få ta med laget till min hemstad, säger Matej till klubbens hemsida.

Linköping flyger dit med 20 utespelare och tre målvakter. Skadade Petter Alm och upptagne Marcus Johansson är de enda i truppen som stannar hemma.

Två yngre spelare från division 1-laget får chansen; William Westerdahl och Adam Zetterström.

– Vi har en större bredd på truppen än tidigare och det ser bättre ut än vad det gjorde för ett år sedan. Milan Tomasik och Christian Mattsson kom ju in sent under säsongen. Samtidigt har vi fått in en del yngre, hungriga spelare som vill slåss om en plats och nu kan visa upp sig, säger Johan Astbrant.

Han fortsätter:

– Vi ska göra allt för att bli jämnare och prestera bättre även i seriespelet. I våras säkrade vi ju en plats i slutspelet först i sista omgången. Det ska inte upprepas nu, utan är topp fyra som gäller.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om