"Kniven är mer mot deras strupe"

Med nio poäng på sex matcher vill Linköping City ta ytterligare poäng mot Sandviken som nu ligger på kvalplatsen. "De är i ett mer desperat läge och kommer att kriga för varje poäng", säger Citys manager Melke Alan.

Foto: Peter Jigerström

fotboll2018-05-18 19:30

Linköping City har nu spelat sex matcher med två vinster, tre oavgjorda och en förlust som resultat. Ett bra facit hittills för nykomlingarna som i skrivande stund ligger sexa i tabellen.

– Det är okej kan jag tycka med tanke på att vi är nykomlingar och hela den biten. Vi är med på tåget. Jag tycker grabbarna har gjort det bra hittills och är nöjd med vad vi lyckats göra med många saker. Sedan tycker jag utifrån hur matcherna har sett ut att vi kanske borde gjort några fler mål och haft några mer poäng. Sedan får man inte glömma att vi är en ganska ung förening, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

I tidigare matcher har City varit laget som skapat mycket målchanser – men inte alltid fått in bollen i mål. Efter sex spelade matcher står det därför åtta fullträffar i protokollet.

– Den dagen vi inte skapar då ska vi vara oroliga. Så länge vi har en stabil och bra grund och ett bra spel är jag inte orolig. Fortsätter vi som vi gör kommer det att generera i en bra slutprodukt, säger Alan.

Nu väntar Sandviken som ligger på kvalplatsen med fem poäng.

– Det är ett rutinerat lag både spelar- och ledarmässigt. På så sätt gäller det att vara på tårna. De är i ett mer desperat läge och kommer att kriga för varje poäng – vilket vi såklart också kommer att göra. De har spelare med allsvenska meriter som ofta har en annan kravbild på sig själva. De är nog inte nöjda med fem poäng. Kniven är mer mot deras strupe.

Matheus Garcia Fernandes avgick senast med smärtor i knät. Men Melke Alan vill inte kommentera hans skada ytterligare. Shkelqim Pacolli är där emot tillbaka i full träning.

– Matheus rehabar tills vidare. Jag vill inte kommentera det ytterligare utan återkommer när jag har mer att berätta. Pacolli tränar för fullt och där får vi se vad vi får för svar framöver.

Matchdags

Linköping City–Sandviken

Plats: Linköping Arena, lördag 16:00 (Sänds som vanligt på Corren.se och Klackspark.com)

Läget i laget: Matheus Garcia Fernandes, knäskadad. Mikael Saglamoglu, korsbandsskadad. Shkelqim Pacolli är tillbaka i full träning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!