KFUM ska vända uppförsbacken

På söndag drar säsongen i Svenska Futsalligan igång, och KFUM Linköping vill ta stora kliv framåt. "Vi har kvalitet nog för att bli ett topplag", säger Nuri Aslan, verksamhetschef på KFUM Linköping.

Spelaren Azad Eliassy gör sin tredje säsong med KFUM Linköping.

Spelaren Azad Eliassy gör sin tredje säsong med KFUM Linköping.

Foto: Peter Jigerström

FUTSAL2016-11-04 10:19

Det blir ett rejält test redan i första matchen. KFUM möter då Nacka Juniors FF hemma i Linköpings Sporthall, med matchstart klockan 15.

– Tidigare år har vi slagit alla lag utom just Nacka. Vi har kvalitet nog för att bli ett topplag, men vi vet hur svårt det är att hålla en konstant hög nivå i den här sporten, säger Nuri Aslan.

Verksamhetschefen på KFUM Linköping har sett till att laget ska bli mer slagkraftigt den kommande säsongen. Även om viktige lagkaptenen Kerar Al-Hamed lämnade för Örebro, och sedan skadade sig, har man byggt ut truppen med en handfull nya spelare.

– Vi har fått in spelare som vill jobba hårt. Om man jämför med föregående år känns det som vi har bättre harmoni i laget nu, säger Aslan.

En viktig fråga för KFUM har varit ett bättre samarbete med olika fotbollsklubbar i länet. Eftersom futsalsäsongen bara håller på från november till början på februari, har man velat knyta till sig spelare som vanligtvis spelar i en klubb utomhus.

– Vi har haft uppförsbacke i två år. Vi har länge haft potential att bli ett topplag i Sverige, samtidigt som man ser fotbollslag på elitnivå låna ut spelare till futsallag i Göteborg och Örebro. Så varför får inte vi ta in division 2- eller division 3-spelare?

– Men det börjar släppa. En viktig del har varit att spelarna själva velat spela futsal. För dem är det bra teknikträning och ett perfekt komplement inför utomhussäsongen, säger Nuri Aslan.

Förra säsongen lyckades KFUM Linköping kvala för att hålla sig kvar i Svenska Futsalligan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om