Johansson: "Kan gå hela vägen"

Förra året fick Mantorps IF HF en fribiljett till det allsvenska kvalet. I år har de istället tagit sig dit på egen hand genom deras andraplacering i division 1 norra. Därmed är de nu förberedda för att inte Kungälv i den första matchen.

Foto: Rebecca Candevi

HANDBOLL2017-04-08 14:12

Förra säsongen blev det kval till allsvenskan för Mantorp Handboll trots att de hamnade fyra i tabellen. Detta på grund av att Bolton som hamnade på en andra plats inte fick kvala på grund av ett samarbetsavtal med Ricoh HK. Därmed tog Mantorp över platsen. Men i år har Mantorp spelat sig till kval på egen hand och känner sig redo för att anta utmaningen.

– Det har varit en bra säsong och vi är nöjda. Vi har uppfyllt målsättningarna med att ta mer poäng än vad vi gjorde förra året. I år kommer vi att komma betydligt mer förberedda. Vi kände såklart att vi hade gjort en bra säsong förra året med och vi fick med oss erfarenheter som vi har nytta av inför detta kval, säger Mantorps lagkapten Niklas Johansson.

Det är Kungälv som hamnade på en tredjeplacering i den södra serien som står för motståndet. Att de hamnade en placerig under Mantorp får dock inte underskattas. Den södra serien är nämligen känd för att vara jämnare.

– Vi vet inte så mycket om Kungälv men de har en duktig målvakt och en bra spelare på vänsterkanten. Vi känner oss förberedda på vad de kommer att komma med. Vi ska bara fortsätta som vi gjort den här säsongen med ett stabilt försvars-och målvaktsspel. Vi ska kontra mycket och göra mycket mål. Vi har gjort väldigt mycket mål den här säsongen och har snittat över 30 mål per match och det hoppas jag att vi kan fortsätta med i kvalspelet. Under träningarna har vi fokuserat mycket på spel och även på hur Kungälv spelar. Det har varit mycket taktik där vi helt enkelt har pratat om vad vi ska göra för att vinna. Det gjorde vi inte på samma sätt förra året, säger Johansson.

Om Mantorp går vidare i kvalet är det Västerås som står på tur. Ett Västerås som hamnade precis under kvalstrecket i allsvenskan.

– Det känns som möjligheten finns att vi kan ta dem. Vi tror på oss själva. Jag tror det är ganska jämnt mellan botten i allsvenskan och toppen i division 1. Det syntes förra året då laget vi åkte ut mot tog sig hela vägen. Tidigare har man hört att alla Allsvenska lag klarar kvalen. Men jag tror att vi kan gå hela vägen. Men det tar vi då, säger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om