Transatlanterna bakom Björklövens sjunde raka

Björklöven var på väg att tappa en 5–1-ledning, men höll undan till seger med 5–4 borta mot Karlskoga. Umeålaget har därmed inlett allsvenskan med sju raka segrar.

Alex Hutchings gjorde ett av Björklövens mål. Arkivbild.

Alex Hutchings gjorde ett av Björklövens mål. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Ishockey2020-10-23 21:41

Det var Björklövens transatlantkedja som visade vägen mot fredagskvällens trepoängare i Nobelhallen. Efter Gustaf Thorells 1–0-mål för Karlskoga handlade det mesta om kanadensaren Alex Hutchings och amerikanerna Justin Crandall och Tyler Vesel.

Vesel satte både 1–1 och 2–1 för "Löven" och hade när slutsignalen gick dessutom noterats för två målgivande passningar. Justin Crandall stod för tre målpassningar medan Alex Hutchings fick nöja sig med två poäng (1+1).

Björklöven tappade 5–1 till 5–4 i slutet, men Karlskoga hann inte få till en kvittering på de 34 sekunder som sedan återstod.

Noterbart från övriga matcher:

+ Om Björklöven för tillfället är seriens bästa lag så är Timrås Jonathan Dahlén sannolikt seriens bästa spelare. I 6–2-segern hemma mot Södertälje stod Dahlén för tre målpassningar och han har nu gjort tre poäng i fem raka matcher, ett facit som räcker för att toppa poängligan i stor stil.

+ Almtuna fortsätter jaga närmast bakom Björklöven efter 4–2 hemma mot AIK. Johan Södergran gav Uppsalalaget en drömstart med 1–0 redan efter tio sekunder, men avgörandet dröjde till slutperioden. Tobias Liljendahl satte 3–2 och William Wiå punkterade matchen med mål i tom kasse.

+ Modo tog tre välkomna poäng i botten. 6–1 mot Vita Hästen, efter ett äkta hattrick från Mikkel Aagaard i mittperioden, gör att laget lämnar jumboplatsen i hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!