SDHL-laget har hållit smittan borta: "Håller tummarna"

När LHC:s SHL-lag blev drabbat av covid-19 fick SDHL-laget även sätta sin verksamhet på paus. Men nu är de redo för att ta revansch mot Göteborg.

Madelen Haug Hansen fick två dagar ledigt från ispassen i Stångebro.

Madelen Haug Hansen fick två dagar ledigt från ispassen i Stångebro.

Foto: SIMON ELIASSON

Ishockey2020-10-30 07:00

Linköping HC:s SHL-lag fick in covid-19 i laget som resulterade i en omfattande smittspridning inom truppen, men SDHL-laget har lyckats hålla smittan borta. Ändå fick även damernas verksamheten ställas på paus under måndagen och tisdagen.

– För min del passade jag på att fokusera på skolan lite mer under måndagen och tisdagen. Man njuter ju lite extra när man får en kväll hemma. Vi tränar ju ofta hyfsat sent annars så då får man passa på att göra lite godare mat, säger lagkaptenen Madelen Haug Hansen om sin start på veckan med ett skratt.

Ingen i laget har varit smittade eller haft symtom hos er?

– Nej, det har inte varit några sjuka den senaste tiden. Några var sjuka tidigare och fick testa sig, men alla tester har varit negativa. Så det har varit väldigt lugnt för oss den senaste tiden när herrarna blev drabbade. Man håller tummarna för att det ska fortsätta så.

Närmast väntar lördagens SDHL-möte med Göteborg på bortaplan. Motståndarna har endast en poäng i tabellen – som de också tog mot just LHC i det senaste mötet.

– Vi vill ta lite revansch. Det är helt klart underkänt för oss att vi förlorade en poäng. Vi måste spela så som vi kan och som vi har visat i väldigt många matcher efter den. Får vi upp pucktempot och följer vår spelidé kommer vi få med oss tre poäng innan uppehållet. Men alla lag vi möter nu är bra och har man ingen bra dag så förlorar man poäng.

Den enda spelaren som saknas är Carly Bullock som är på landslagssamling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!