Nu jobbar Lindström för Maifs framtid

Hjärtat för ishockey fick han tack vare HV71. Hjärtat för Motala tack vare Maif. Nu är Jonas Lindström med och utvecklar nästa generations hockeyspelare.

Jonas Lindström fick sitt ishockeyhjärta som liten och i 20 år har han haft Motala- och Maifhjärta. Spelaren blev ledare för ungdomar och där vill han vara lyssnande och stöttande. "Nyckeln är att det är roligt", säger "Linkan".

Jonas Lindström fick sitt ishockeyhjärta som liten och i 20 år har han haft Motala- och Maifhjärta. Spelaren blev ledare för ungdomar och där vill han vara lyssnande och stöttande. "Nyckeln är att det är roligt", säger "Linkan".

Foto: Jens Bollius

Ishockey2020-04-27 12:32

"Linkan" är stolt över sitt uppdrag som A-pojktränare, och den roll som juniortränare som han kanske kommer att ha nästa vinter om Maif får ihop sitt juniorlag.

– Vi behöver få upp egna grabbar i A-laget och stå på egen grund. Man ska jobba med det man har själv, det går bra att nå tvåan med det, säger han.

Jonas Lindström är Forserumsgrabben som följde med bror och far till Jönköping. Favoritlaget blev HV71, en klubb med spelare som Fredrik Stillman, Kenneth Kennholt, Kari Eloranta och Arto Ruotanen. Snart var Jonas inte bara supporter utan även ungdomsspelare. Han kom till juniorlaget innan han fick söka sig vidare för att spela. Inte lätt att slå sig in i HV i högsta serien.

Det var i Jonstorp i Skåne som Maif hittade honom och med lastbil hämtade ledarna med Tore Almberg i spetsen upp honom till Motala. Det var back som Lindström var och han blev en tung pjäs i Maifs lag under åren på 00-talet när hockeyn var het och populär i stan.

Nu har det gått 20 år sedan flytten och Lindström blev en inbiten Motalabo, med småländska höglandsdialekten kvar.

– Jag var arbetslös i Jonstorp, men jag fick jobb här som personlig assistent. Ett jobb jag har kvar än i dag. Jag är tacksam, säger "Linkan".

Under sin aktiva tid hade Lindström de flesta av tränarsorter. De som coachade snällt, men även de som både kunde peta burdust och skälla ut. Själv vill han vara den stöttande typen. Dagens A-lagstränare i Maif, Patrik Söderlund som han följts åt med i både Maif och Mjölby HC genom åren, vill han gärna ta intryck av.

– Det är fantastiskt roligt att se ungdomar utvecklas. Roligare än jag trodde. Jag vill vara lyssnande och stöttande. Ingen gör misstag med flit och det är misstagen man lär sig av. Jag vill vara pedagogisk.

Vilket är ditt råd till en grabb som vill bli bra i hockey?

– Man ska gå till träningen för att det är roligt, viktigast är att ha roligt. Men sedan måste man träna mycket, det kommer man inte ifrån.

Personligt: Namn: Jonas Lindström. Ålder: 42 år. Bor: Hus på Järnvägsgatan, Motala. Familj: Sambo Katja, två hundar. Yrke: Personlig assistent. Fritidsintresse: Golf. Förebild: Johan Davidsson, HV71. Drömresemål: Maldiverna. Blir glad av: Ungdomar. Blir irriterad på: Orättvisor. Lyssnar på: Ulf Lundell. Bästa tv-program: Robinson. Favoritlag: HV71. Okänd talang: Bra bunkerslag. Hoppas på 2020: Att corona går över.

Karta: Järnvägsgatan 64
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!