LHC:s svar – om att värva spelare från Ryssland

Flera SHL-klubbar stänger dörren till spelare från ryska KHL. "Det är ingen fråga för oss. Vi tittar inte åt det hållet", säger LHC-ordföranden Christer Trägårdh.

Jakob Lilja i LHC-dressen när det begav sig.

Jakob Lilja i LHC-dressen när det begav sig.

Foto: Josefine Loftenius

Ishockey2023-06-26 16:30

Under sista tiden har bland andra Frölunda och Brynäs deklarerat att dörren är stängd för spelare som tillhörde ett KHL-lag efter säsongen 2021/2022. Frågan var inte uppe vid Linköping HC:s årsmöte i förra veckan, men Christer Trägårdh är ändå tydlig i sitt svar. Så länge kriget mot Ukraina fortgår kommer med största säkerhet inga KHL-spelare att dyka upp i LHC.

– Vi har inte fattat några beslut om någonting, men vi kikar inte åt det hållet. Det är ingen fråga för oss.

Det behövs inget mer formellt beslut?

– Nej. Det löser sig själv.

Det snackades om att Jakob Lilja var aktuell för er tidigare i våras.

– Det var nog mer i media som han var på tapeten. Vi jobbar inte mot den marknaden, säger Trägårdh.

Samtidigt har LHC fortfarande en vakant plats i truppen inför kommande säsong. Sporten har tidigare berättat om det stora intresset för forwardsstjärnan Malte Strömwall, som efter en säsong i AHL inte har gjort klart med någon ny klubb.

– Så länge vi inte har fullt står dörren öppen för bra hockeyspelare. Definitivt. Självklart har vi en dialog med Malte och det kommer vi att ha tills han bestämt sig för något, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Några indikationer?

– Nej, det kan jag inte säga. De flesta drömmer om NHL och säkert även han. Ju längre tiden går, desto färre platser finns det i Schweiz. Vi får se vart det tar vägen. Vi kanske startar med de tretton forwards som vi har nu.

Påverkar NHL-pengarna ni får för Filip Bystedt och Fabian Wagner?

– Nej, det gör de inte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!