LHC mot slutspel trots nya förluster

Två förluster och noll poäng – men SM-slutspelet rycker trots allt närmare för Linköping HC. "Vi ska kriga", sa tränaren Madeleine Östling.

Isabell Palm fick göra mål mot Leksand.

Ishockey2020-01-26 17:59

Hon hade svårt att dölja sin besvikelse efter uddamålsförlusten, 3–4 (0–1, 0–0, 3–3) mot Leksand i söndagens viktiga match.

– Det kunde verkligen ha gått åt båda håll, men nu blev det Leksand som vann, konstaterade Östling när bussen precis skulle börja rulla från Dalarna.

Det har varit en annorlunda säsong för LHC, som fått kriga på den nedre halvan av SDHL, men som nu trots allt ser ut att få spela slutspelshockey. Serieledande HV71 gjorde sitt mot Modo och vann klart, vilket betyder att LHC har nio poäng att gå på mot just Modo i kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen. Fyra omgångar återstår.

– Nu är det bara slutspelsmatcher kvar. Vi har ett tufft schema men vi ska kriga ända in till mållinjen, sa Madeleine Östling.

Som väntat blev toppjagande Brynäs för tufft i lördagsmatchen, där poängdrottningen och förra LHC-spelaren Lara Stalder gjorde tre av Brynäs fyra mål i 4–1-segern. Desto jämnare blev det mot Leksand, där Linnea Johansson kvitterade till 1–1 efter bara 13 sekunders spel av den tredje perioden. Saana Valkama gav LHC ledningen efter knappt sju minuter och det blev starten på en målexplosion med inte mindre än fem mål på drygt sex minuters spel. Brooke Boquists 4–3-mål med knappt sju minuter kvar blev matchens sista, LHC tog ut målvakten Evelina Suonpää på slutet men fick aldrig in kvitteringen.

– Det var mycket ge och ta i den tredje perioden, deras 3–3-mål är ett ruggigt skitmål, suckade Madeleine Östling.