HCW-profil bekymrad: Vart är samhället på väg?

Ilska, ledsamhet och beklagan. Så låter det från HC Wettern-profiler kring förslaget om Vadstena ishalls nedläggning.

1 127 åskådare var det som såg derbyt mellan Wettern och Motala AIF i Kungsvalla 2013. Sju år senare föreslås nu detta tempel i Vadstenaidrotten stängas.

1 127 åskådare var det som såg derbyt mellan Wettern och Motala AIF i Kungsvalla 2013. Sju år senare föreslås nu detta tempel i Vadstenaidrotten stängas.

Foto: Jeppe Gustafsson

Ishockey2020-05-05 21:00

Anders Neuman bor i dag i Örebro och är ekonomichef på Arboga kommun. Men fram till för några år sedan bodde han i Vadstena och hade då 27 år bakom sig i HC Wettern. Både som spelare och ledare.

– Ishockeyn var en del av livet och jag lade fem-sex kvällar i veckan på Wettern. Ishallen var ett skäl till att jag valde att bo i Vadstena. Båda mina söner växte upp i Vadstena och bodde i stort sett på Kungsvalla. Man undrar vart samhället är på väg när sådana här förslag kommer. Det är föreningsliv och ideellt arbete som bygger upp mycket. En kommun ska tillhandahålla fritid och kultur och man kan inte alltid tänka på kronor och ören. Jag beklagar för Vadstenas medborgare om det blir så här. Om kommunen ska växa och locka barnfamiljer är det här inte bra, säger Neuman.

Jonas Oskarsson, spelare och tränare genom åren, blir ledsen och förbannad.

– Jag hoppas att några politiker vänder upp och ner på det där mötet i morgon så de inser vad de håller på med, säger Oskarsson.

Dina bästa minnen från ishallen?

– Invigningen när man som pojklagsspelare fick stå på isen och sen även spela en match. Tror alla lag i föreningen spelade en match. Sedan när jag var i LHC och fick komma hem och spela en match med östgötalaget i min hall, blev även mål. Derbyna mot Maif, både de tidiga och även de sista. Även om resultatet inte var så bra då, men vilken inramning det var.

Det var 2013 som Maif slog Wettern med 8-0 i ett kval. 1 127 personer såg på i den nu nedläggningshotade arenan.

Karta: Kungsvalla ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!