Beskedet om backen: "Ser honom gärna i LHC i framtiden"

Kontraktet med Columbus går ut – men Gabriel Carlsson är inte aktuell för Linköping HC. Inte än. "Vi ser honom gärna i LHC i framtiden", säger general managern Niklas Persson.

Gabriel Carlsson i aktion i Columbus.

Gabriel Carlsson i aktion i Columbus.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2022-05-10 11:45

25-årige Gabriel Carlsson har gjort drygt fem år i Nordamerika, med totalt 80 spelade matcher i Columbus Blue Jackets (som draftade honom som nummer ett) i NHL och ungefär det dubbla med farmarlaget Cleveland Minsters i AHL. Nu går kontraktet ut och det spekuleras i om en möjlig återkomst till LHC där defensive backen slog igenom.

Inte minst som allt fler i truppen har koppling till klubben sedan tidigare.

Niklas Persson bekräftar också intresset, men säger:

– Jag fick tidiga indikationer på att han blir kvar där borta, så då har vi valt att gå på andra backar. Men vi ser mer än gärna Gabriel i LHC i framtiden. 

En annan Linköpingsbekanting som just nu när klubblös är forwarden Johan Södergran, som efter några tuffa AHL-år i Ontario avslutade säsongen med att bli tysk mästare i Berlin.

– Inte aktuell för oss nu, säger Persson.

LHC har hittills gjort klart med fyra nya spelare – Jesper Myrenberg, Linus Hultström, Ty Rattie och Sebastian Strandberg – och ytterligare tre ska förmodligen in. 

Bland annat uppger sajten rakapuckar.com att "LHC ligger bra till" när det gäller Johan Sundström, som köps ut av Frölunda. 29-åringen har nästan uteslutande spelat center, men enligt Sportens uppgifter ska han i så fall vara tänkt för en roll som ytterforward. Just nu är det dock inget högprioriterat spår, men LHC "vet att hans namn finns på marknaden".

– Jag kommenterar inte det, säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!