Adam Almquist klar för KHL-klubb

Adam Almquist blir nästa svensk i KHL. Den 31-årige backen är klar för Traktor Tjeljabinsk, skriver den ryska klubben på sin webbplats. Men enligt spelarens agent ville han hem till Sverige.

Adam Almquist är klar för Traktor Tjeljabinsk. Arkivbild.

Adam Almquist är klar för Traktor Tjeljabinsk. Arkivbild.

Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Ishockey2022-09-03 14:33

Almquist slog igenom i HV71 och har även representerat Frölunda i SHL. De tre senaste säsongerna har han spelat i KHL – varav de två senaste säsongerna i Dinamo Minsk.

Men enligt agenten Aljosa Pilko ville Almquist hem till Sverige och avbryta det tvåårskontrakt han hade med Dinamo Minsk.

– Vi satte oss ned med Dinamo som var tydliga. De sa: ”Vi kommer inte släppa honom gratis. Då måste han betala oss”. Och de pengarna har inte Adam, det är omöjligt, säger Pilko till Expressen.

– Det var en jättesvår situation. Adam hade två val: inte spela hockey på två år eller spela i Traktor, säger Pilko.

Expressen skriver att tidningen har sökt Adam Almquist som via Aljosa Pilko avböjer intervju.

I och med klubbvalet stoppas Almquist från spel i Tre Kronor. Svenska spelare som har valt att spela för ishockeyklubbar i KHL stoppas tills vidare från landslagsspel, meddelade Svenska ishockeyförbundet tidigare i veckan.

Adam Reideborn, Johan Mattsson, Fredrik Claesson, Robin Press, Jakob Lilja och Viktor Svedberg (representerar Kazakstans landslag) är övriga svenskar i KHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!