Linköping IBK fick bara med sig en poäng från hemmmötet med AIK.

INNEBANDY2015-02-18 21:10

Chans till säkrat slutspel – men bara en poäng för Linköping IBK. Laget har nu bara tagit fyra poäng på de sex senaste hemmamatcherna.
– Vi gav bort segern i första perioden, säger backen Martin Hovlund.
Libk hade läge att definitivt säkra en slutspelsplats. AIK ligger i ett i det närmaste ingenmansland. Det syntes det inte mycket av i den första perioden. Efter sju minuter stod det 0–2 – båda målen kom när Linköping var en man mer på banan.
Första målet kom efter en kontring där Jesper Johansson slagit av klubban. Tvåan fick Karl-Johan Ireus omarkerad sätta dit från slottet.
– Första är otur. Men andra målet ska inte hända, säger Martin Hovlund.
Efter en seg första period, underläge 0–2, blev det helt annan fart i den andra. Efter 40 minuter hade det blivit tio mål, 5–5, och öppen match.
Sista perioden blev mållös och i sudden death satsade Libk på sex utespelare – där AIK avgjorde i tom kasse.
– Tungt. Vi får jobba i uppförsbacke nästan hela matchen känns det som, säger Martin Hovlund som tyckte att Libk skulle haft straff i situationen innan sista målet.

En poäng, alltså, och faktum är att Libk inte vunnit på ordinarie tid på hemmaplan sedan före jul. Fyra poäng av 18 möjliga är facit.
– Äh, det är media och andra som får spekulera om det. Vi vill vinna varje match, men självklart måste vi hitta "stämmet" här hemma också, säger Martin Hovlund.

Petter Alm, som på misstänkt hög klubba satte 4–4 på volley, gjorde troligen sin bästa match för säsongen. Men han var besviken.
– Det känns inte riktigt som att vi är här. Vi köper inte riktigt uppgiften på hemmaplan som vi gör borta där vi krigar stenhårt och täcker skott.
Centern var bänkad ett par matcher, men har hittat tillbaka in i laget och gjort mål för två matcher i rad.
– Det kändes bra. Jag kanske behövde ett par matcher på bänken för att vakna till liv, säger Petter Alm.
Tränaren Johan Astbrant:
– Jag är inte arg, mer ledsen över sättet vi uppträdde. Jag vet inte vad som är problemet, att vi kan göra sådana matcher när det gäller så mycket. Vår individuella prestation är alldeles för ojämn, man kommer inte och gör sitt jobb, säger Johan Astbrant och lyfter fram matchen i matchen mellan lagens tredjekedjor som AIK vann med 2–1.
Libk ligger trots allt kvar som trea (fyran Mullsjö kan gå om i torsdagens match) med tre matcher kvar. Ner till missat slutspel är det fem poäng. Närmast väntar avsågade jumbon Mora, på bortaplan.

Här följer vår liverapportering från matchen:

Linköping IBK–AIK 5–6 e fl
Superligan
Första perioden: 0–1 (5.36) Kristoffer Kranberg, 0–2 (7.16) Karl-Johan Ireus Andra perioden: 1–2 (0.41) Anton Karlsson (Jesper Johansson), 1–3 (3.44) Robin Landberg, 2–3 (3.52) Matej Jendrisak (Jesper Johansson), 3–3 (5.28) Marcus Johansson (Simon Klein), 3–4 (6.31) Kevin Björkström, 4–4 (10.00) Petter Alm (Joakim Ström), 4–5 (13.56) Alex Kjellbris, 5–5 (16.10) Gustav Fritzell (Martin Hovlund)
Sudden death: 5–6 (3.16) Kevin Björkström

Publik: 1 226