Libk studsade tillbaka mot Gävle

Efter Libks förlustmatch mot Växjö i fredags, där allt "var åt helvete" enligt tränaren Johan Astbrant, studsade laget tillbaka mot Gävle på lördagen. SSL-nykomlingen besegrade med 10–1.

Matej Jendrisák blev tvåmålskytt.

Matej Jendrisák blev tvåmålskytt.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2015-08-29 20:45

– Jag ska inte ta bort grabbarnas prestation men vi möter ett för dagen väldigt svagt Gävle. Så är det helt klart. Men samtidigt så sätter vi ner foten och det var ett helt nytt Libk som stod på planen i dag och det var skönt att se, säger Johan Astbrant.

Om det var en besviken Astbrant som pratade med Corren efter matchen mot Växjö så var det bättre nu.

– Vi får fart på spelet och hotar dem på alla positioner. Visst, de hade fått åka ett antal mil (till Växjö och Fortknox arena) medan vi laddade på plats. Men vi tar verkligen kampen och vinner, till skillnad från i fredags, närkampsduellerna. Det är då man vinner matcher.

Vad sa du till laget efter förlusten i fredags?

– Dels var alla extremt besvikna, det var ingen som var nöjd med insatsen. Men vi pratade om vilken typ av innebandy vi vill stå för. Jag sa att vi är inget glamourgäng, bara för att vi har varit i SM-final så betyder inte det att vi bara kan spela en fin och snygg innebandy. Vi måste mullra igång maskineriet omgående och kriga i 60 minuter.

Än är det ett par veckor kvar till SSL-starten, 15 september, och det finns ännu ett par frågor att räta ut.

– Vi har kört ett par formationer och testat. Det funkade till viss del mot Växjö i fredags. I dag är det svårare att bedöma med tanke på motståndet. Men vi har en spelidé och man ser i dag att den håller, säger Astbrant.

Målen

Gustav Fritzell 2, Matej Jendrisák 2, Jonathan Pegler 2, Jesper Alm 2, Jesper Johansson, Joakim Ström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!