Usel start förstörde kvällen för Libk

Att släppa in fyra mål de första tolv minuterna håller inte. Det vet Libk.

Libk fick en tuff start på säsongen då man förlorade premiären borta mot Jönköping.

Innebandy2019-09-24 21:01

Premiären mot Jönköping blev av det svängigare slaget och slutade med förlust på straffar för Linköping Innebandy efter 8-8 (1-5, 2-1, 5-2) vid full tid.

Libk och målvakten Andreas Blom fick tuffast tänkbara start med insläppt mål redan efter 44 sekunder.

Fortsättningen blev inte mycket bättre. Målen rasade in i jämn takt och strax efter tolv minuter spelade stod det 4-0 till hemmalaget.

Robin Laakso fick komma in i målet, Matej Jendrisak reducerade för Libk men på ett powerplay gjorde Libk mål igen.

I den andra perioden spelade Libk mycket piggare, gjorde två mål av Felix Lanver och Olle Abrahamsson (hans första i SSL) och släppte bara in ett.

3-6 inför den sista perioden gav Libk ett litet hopp att kunna komma ifatt, men det hoppet såg ut att släckas tämligen omgående när hemmalaget efter ett fint anfall satte sitt sjunde mål.

Fast sen hände nåt.

Martin Karlsson visade att det kan gå snabbt i innebandy när han satte både 4-7 och 5-7 på bara en dryg minut och återigen gav hopp till sitt lag.

Olle Abrahamsson satte 6-7 i powerplay och Matej Jendrisak fullbordade vändningen genom att trycka in 7-7.

Jönköping tog ledningen igen, med skott via en Libk-spelare och in i mål, men Matej Jendrisak visade återigen vilken världsspelare och ledare han är när han kvitterade för andra gången den här kvällen.

I förlängningen hade Libk flera fina chanser, men mål uteblev och i straffläggningen avgjorde hemmalaget.