Tre poäng för Libk efter dramatik

Ett måls ledning och bara sekunder kvar. Oskar Hovlund ska bara slå bort bollen för att få tiden att rinna ut. Då går klubban av.

Oskar Hovlund gjorde en bra match men en trasig klubba höll på att ställa till det ordentligt för honom och Libk. Nu blev det ändå vinst mot Warberg med 5-4.

Oskar Hovlund gjorde en bra match men en trasig klubba höll på att ställa till det ordentligt för honom och Libk. Nu blev det ändå vinst mot Warberg med 5-4.

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Innebandy2019-10-24 21:50

– Jag fick halv panik, berättar han. Men tur att det gick bra ändå till slut.

Det var en märklig situation efter att Libk fått bollen i ena hörnet efter ett skott utanför av hemmalaget.

– Jag såg att Hagberg (Oskar) var helt fri i mitten och skulle slå upp den till honom så att han kunde hålla i de sista sekunderna. 

Men i träffen gick klubban rakt av och bollen till en Warbergspelare som fick fritt fram mot mål.

– Jag fick halv panik och var på väg in i duellen innan jag kom på att man måste byta när klubban går av. Det hade varit typiskt för vår start av säsongen om de kvitterat på en sån grej.

Efter bara en seger på sju matcher tidigare den här säsongen var det ett pressat Libk som tog sig till Warberg för möte med nykomlingarna. Så gissa om segern med 5-4 satt riktigt bra. Både för tabellen där man lämnade jumboplatsen, men också för självförtroendet.

– Idag hade vi en jäkla energi i hela laget, alla spelare och ledare. Det var det vi vann på tycker jag, säger Hovlund.

Tränaren Johan Astbrant höll med:

– Den passion och det engagemang jag såg i hela gruppen, från det att vi satte oss i bussen till sista sekunden, är länge sen jag upplevde.

Var kom det ifrån?

– Vi hade bestämt oss att tre poäng skulle hem, oavsett hur det såg ut. Och vi vann den här matchen på hjärta. För moralen i laget var det mycket bättre att vinna med 5-4 än med 11-3.

Han ville lite extra framhålla tredjekedjan med Adam Zetterström, Olle Abrahamsson och Felix Forslund.

– Det köpte sin roll rakt av och gjorde fem fantastiska byten. Dessutom ett stort arbete vid sidan av planen med att pusha de andra spelarna. Riktigt kul att se.

Matej Jendrisak satte 1-0 ur nästan ingen vinkel alls. Men som så många matcher förr den här säsongen sjönk Libk ihop under en period och släppte då in två mål på mindre än en minut.

I mittperioden fick Libk bättre fart på boll och ben och vände matchen genom att göra tre raka mål. Först Simon Palmén på en fantastisk passning från Oskar Hovlund, sen Emil Lögdberg (hans andra i SSL) när han styrde in Oskar Seths pass och sen fick Felix Lanver öppet mål och satte 4-2. 

Oskar Hagberg satte viktiga 5-3 och hur det gick när Warberg pressade hårt på slutet vet ni ju redan.

Matchfakta

Warberg-Libk 4-5

Superligan

Målen: 0-1 Matej Jendrisak, 1-1 Mattias Kongstad, 2-1 Jesper Larsson, 2-2 Simon Palmén, 2-3 Emil Lögdberg, 2-4 Felix Lanver, 3-4 Robin Blåberg, 3-5 Oskar Hagberg, 4-5 Jesper Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!