Skadeeländet kan kosta VM-plats

Libk:s landslagsspelare Anna Wiman fanns inte med i premiären mot Mora. Nu berättar hon om skadorna och oron över att missa sin landslagsplats.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-09-18 09:44

När Libk föll mot Mora i söndags satt hon på läktaren. Hon är möjligen tillbaka till helgen, när laget har match både fredag och söndag.

– Att spela söndag är målet, fredag skulle vara en bonus, säger hon. Meningen är att jag ska testa ordentligt på träningen i början av veckan, sen får vi se.

Hon har haft en efterhängsen ljumskskada under hela sommaren och haft svårt att få kontinuitet i försäsongsträningen. När hon till slut var tillbaka, i sista träningsmatchen mot Karlstad, stukade hon foten.

– Jag fick en "Karlstadtackling". Det brukar smälla rätt rejält mot dem och den här matchen var inget undantag.

Skadorna gjorde att hon tvingades meddela förbundskapten Andreas Lundmark att hon inte var tillgänglig i de senaste mötena med Finland. Och nu finns det en oro över att chansen att komma med till vinterns VM i Bratislava minskat.

– Efter att ha kommit med i landslaget förra säsongen känns det i alla fall som jag har en chans att nå en plats till VM. Men då måste jag nog spela ett antal seriematcher för fullt för att ha en chans att få spela Euro Floorball Tour i början av november. Strax efter det tas ju VM-truppen ut och har jag inte varit med i EFT är det nog kört.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!