Problemen fortsätter för Libk

Filip Samuelsson gjorde sitt första mål i SSL. Mycket mer hade inte Libk att glädja sig åt.

Johan Astbrant, tränare i Libk, har mycket att fundera på efter en ny förlust. Sirius vann hemma med 7-5.

Johan Astbrant, tränare i Libk, har mycket att fundera på efter en ny förlust. Sirius vann hemma med 7-5.

Foto: Per Wiklund

Innebandy2019-10-06 15:03

Det blev nämligen en ny förlust, den fjärde om man räknar in strafförlusten i premiären mot Jönköping. Sirius vann hemma med 7-5 och skickade Libk under nedflyttningsstrecket.

– Man kan stirra på tabellen och tycka att allt är pest, men om alla är införstådda med vilket hårt jobb som krävs för att vända det här, då är jag övertygad om att det kommer att bli bra till slut, sa tränaren Johan Astbrant.

Men det var just bristen på individuella insatser som han tyckte var den största orsaken till att det blev en ny förlust.

– Det är för många spelare som inte är beredda på att spela ett bra försvarsspel utan bara vill spela med boll. Vi har nån femma som varit inne på åtta mål bakåt på två matcher och det håller inte.

Samtidigt tycker Astbrant att oturen dessutom grinar laget i ansiktet.

– Sirius behövde inte jobba särskilt hårt för att göra sina mål, medan vi har fem bollar i målställningen. Det gäller för oss att göra ett ännu hårdare jobb för att få det här att tippa över till oss.

Libk väntar fortfarande på sin första seger och låg under med både 0-3 och 3-6 innan man närmade sig igen med två mål till 6-5. Men då avgjorde Sirius i tom bur.

– Vi gick ner på två femmor efter halva matchen för att få upp tempot men det bet oss lite i rumpan när den fysiska statusen på våra spelare är för ojämn just nu.

Matchfakta

Sirius-Linköping 7-5

Målen, Libk: Martin Karlsson, Oskar Seth, Ondrej Nemecek, Filip Samuelsson, Max Wahlgren.

Publik: 376

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!