När allt såg hopplöst ut vände det

När allt såg hopplöst ut klev de fram. Veteranerna. Och drog igång en makalös vändning.

Matej Jendrisak gjorde tre mål när Libk vände ett stort underläge och fick med sig en poäng från premiären mot Jönköping.

Matej Jendrisak gjorde tre mål när Libk vände ett stort underläge och fick med sig en poäng från premiären mot Jönköping.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-09-24 21:47

–  Vi hade aldrig gett upp. Men jag håller med om att vi var riktigt dåliga i första perioden.

Matej Jendrisak log efter matchen. Och erkände att han hade dubbla känslor efter 8-9 (1-5, 2-1, 5-2, 0-1) i premiären mot Jönköping.

– Som det blev ska vi vara nöjda med en poäng i kväll. För den första perioden var vi riktigt dåliga. Samtidigt kunde vi lika gärna vunnit i förlängningen, för då var vi bra.

Det här blev en match med två olika ansikten. Libk fick en usel start med 0-1 efter bara 44 sekunder och 0-4 efter drygt 12 minuter.

Då fick Robin Laakso kliva in i målet  istället för Andreas Blom som aldrig gavs någon riktig chans att komma in i matchen.

– Mitt jobb är att vara redo att komma in och spela, även om det givetvis inte var tanken från början, sa Laakso. Men det var bara att bita ihop och försöka sprida ny energi till gruppen.

Det gick sådär till att börja med. JIK fortsatte att ha ett betryggande försprång i matchen och i inledningen av den tredje satte man 7-3.

– Men det kändes ändå som deras unga lag började fundera och bli försiktiga. Och när vi började tugga oss ifatt så blev de ännu mer stressade samtidigt som vi inte hade nåt att förlora, menade Robin Laakso.

Martin "Marre" Karlsson gjorde två mål på raken till 5-7, Olle Abrahamsson satte sitt andra för kvällen till 6-7 och sen kvitterade Matej Jendrisak och fullbordade vändningen.

Men det var inte slut där. Jönköping tog ledningen igen och Matej Jendrisak (urstark den här kvällen) fick trycka in en boll till och kvittera igen. 

Bredvid stod tränaren Johan Astbrant och coachade så mycket han orkade för att också sno åt sig extrapoängen men den förblev mållös och sen avgjorde hemmalaget genom att göra mål på sin första straff efter att Max Wahlgren först missat sin.

– Det kändes i gruppen att killarna aldrig gav upp, trots att läget var ganska hopplöst. Det var ett kvitto på att vi vill någonting tillsammans och skönt att se. Men på det stora hela förtjänade vi inte mer än en poäng idag, det är bara att erkänna att de var bättre i stora delar av matchen.

– Det får inte se ut som det gjorde de två första perioderna och det måste vi se till att ändra på redan till nästa match. Vi får inte bjuda på så många bra chanser och måste täcka fler skott. 

Utropstecknet

Vändningen. Förstås. Den var imponerande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!