Libk minst utvisade i Superligan

Libk har nu mött alla lag i serien och spelat 13 matcher. Då kan det vara läge att kolla lite i statistiken.

Simon Palmén ligger i topp i Libk:s poängliga med 8+11 poäng. Men upp till poängledaren Gustav Fritzell, Pixbo, är det långt.

Simon Palmén ligger i topp i Libk:s poängliga med 8+11 poäng. Men upp till poängledaren Gustav Fritzell, Pixbo, är det långt.

Foto: Peter Calén/arkiv

Innebandy2019-11-28 09:22

Och då kan man konstatera att Libk ligger bra till i vissa listor. Men betydligt sämre i andra.

Det positiva först:

I fairplay-ligan leder Libk. Laget har bara 28 utvisningsminuter medan värstingen Helsingborg står på 74 minuter.

I powerplay har Olle Abrahamsson visat stor effektivitet med 4 mål och två assist. Det ger honom en niondeplats i tabellen, bara en poäng bakom ledarna Martin Östholm, Pixbo, och Kasper Hedlund, Mullsjö.

När det gäller poäng på bortaplan har man tagit sju poäng på nio matcher, det ger en åttondeplats. Hemma har det blivit sex poäng på lika många matcher, det ger bara en elfteplats.

Men i flera kategorier ligger man långt ner. I poängligan leder Gustav Fritzell, Pixbo, och Faluns Alexander Galante Carlström på 38 poäng. Libk:s bäste är Simon Palmén, men hans 19 poäng (8+11), ger bara en 21:a plats.

I målligan leder föga överraskande Alexander Galante Carlström med 31 mål. Martin Karlsson är bäst i Libk på en delad 13:e plats med 13 mål.

Publiken har inte direkt strömmat till sporthallen i höst. Libk ligger på plats 11 av 14 lag i publiksnitt med 710 åskådare per match. Mest publik har Storvreta lockat, 1 587 åskådare i snitt.

Faluns Johan Rehn är superligans bästa målvakt. Han har 84,35 i räddningsprocent hittills den här säsongen.

Robin Laakso har lyckats bäst av Libk:s målvakter. Han har räddat 130 av 174 skott, släppt in 44 mål, vilket ger en procent på 74,71 och en 13:e plats. Andreas Blom har stått färre matcher och har 68,57 procent.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!