Laakso: "Gäller att fortsätta på samma sätt"

Andra raka segern för första gången i höst – efter att Robin Laakso ha varit nära att hålla nollan. "Nu gäller att fortsätta med samma hårda jobb", sa målvakten.

Robin Laakso storspelade i Libkmålet. Under säsongen är tanken att han ska hjälpa till med att matcha in Andreas Blom som förstakeeper. "Han kommer att bli så bra som själv han vill"; sa Laakso.

Robin Laakso storspelade i Libkmålet. Under säsongen är tanken att han ska hjälpa till med att matcha in Andreas Blom som förstakeeper. "Han kommer att bli så bra som själv han vill"; sa Laakso.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-10-29 21:56

Det har varit en oväntat svajig höst för Linköping IBK i innebandyns superliga, men efter 2–1 (0–0, 2–0, 0–1) i hemmamötet med Växjö ställde de allra flesta samma fråga efteråt.

Har det vänt nu?

Robin Laakso funderade ett kort ögonblick innan han svarade:

– Jag tycker att det är fel att säga att det har vänt. Jag vet att det låter klyschigt, men det gäller att fortsätta med samma hårda jobb och att hålla i den här arbetsinsatsen. Till att börja med mot Visby på lördag.

Segerreceptet inför hela 1 207 åskådare som inte kunde klaga på underhållningen i Sporthallen:

Lika delar inställning och arbete.

Framåt och inte minst bakåt.

Hela tiden.

– Ända sedan vi slog Mullsjö har vi fokuserat på att hitta tillbaka till det gamla Linköping. Tillbaka till våra styrkor. Nu fick vi dessutom spela på ledning och då är vi bra, sa Robin Laakso.

– Jag gillade verkligen mentaliteten som vi visade. Arbetsinsatsen var riktigt, riktigt bra. Jag tror att vi fått en förståelse för vad som krävs. Nu spelade vi mycket på tio gubbar, men titta på energin som de övriga spred. Sånt som skapar vinnarkultur och resultat, sa Johan Astbrant, tränaren.

Ja, det var ett fysiskt möte mellan två försvarsstarka lag. Många bollar som vanns tillbaka, många dueller som vanns och många skott som täcktes undan. Lite som att Libk efter den tuffa starten hittat tillbaka till sitt gamla dna.

Det var mållöst ovanligt länge innan Olle Abrahamsson fick öppet läge i numerärt överläge. Innan andra perioden var över hade också Simon Palmén tagit sig loss och tryckt in 2–0. Robin Laakso såg ut att till och med få hålla nollan, men med 4.03 kvar sköt Linköpingskillen Philip Fox och Christopher Holmér tryckte in returen.

Mer än så blev det inte.

Med god hjälp såg Laakso till att hålla undan till tre välförtjänta poäng. 30-årige målvakten är inne på sista säsongen i Linköping och övriga familjen har redan flyttat upp till nyköpta huset i Köping. Troligen blir det inte heller något mer spel på elitnivå till hösten.

– Nej, det lutar åt att det är över i vår. Malin, min fru, har gjort ett fantastiskt jobb med våra tvillingar och nu är det hennes tur att...

Bestämma?

– Det gör hon redan. Haha. Men att få fokusera på lite annat också.

Till sist: bäst på plan var landslagscentern Simon Palmén.

Linköpingskillen Philip Fox spelade mycket och bra i Växjö.
Linköpingskillen Philip Fox spelade mycket och bra i Växjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!