Börjar hetta till för Libk: "Är idrott på riktigt"

Efter en tuff höst har formen vänt för Libk. Nu siktar laget på femte raka segern. Motståndare på lördag? Tränare David Gilleks tidigare lag Mullsjö AIS.

David Gillek, Libk, tar sig an sitt tidigare lag Mullsjö AIS.

David Gillek, Libk, tar sig an sitt tidigare lag Mullsjö AIS.

Foto: Ted Malm

Innebandy2023-01-14 08:00

– Det är mer att folk runt omkring pratar om det. För mig känns det inget speciellt, säger Libk-tränaren David Gillek som också bor i Mullsjö.

Innan Gillek själv lade innebandyklubban på hyllan var han en stor profil, och lagkapten, i just Mullsjö. Avskedet från Mullsjö var hårt och renderade en hel del irritation.

– Det där har jag lagt bakom mig nu. Vi har ju mötts ett antal gånger så det har ebbat ut.

På innebandyplanen har Libk börjat plocka poäng. Fyra raka trepoängare har det blivit och nu börjar laget ta tillbaka epitetet som en outsider i SSL.

– Vi har varit mycket mer stabila och orkat spela i 60 minuter. Sen är det väl så att vi mött många lag under oss i tabellen. Det är först nu, i de matcher som kommer, som vi får reda på hur vi står oss mot toppen. 

Gillek fortsätter:

– Men som lag mår vi mycket bättre än i höstas. Det märks på både träningar och matcher. Vi är mer beslutsamma och är på en bättre nivå.

Utöver att laget spelar bättre märks också att matcherna betyder mer. 

– Jag älskar när det är mycket känslor. Det här är idrott på riktigt. På elitnivå ska det vara så. Då är det extra kul att stå i båset, säger Gillek som själv hade ett bra temperament under sin karriär som spelare.

Rent truppmässigt saknar Libk William Almlöf och Kevin Söderling i lördagens match. Det är dock bara lätta skador som gäller för de båda Libk-spelarna.

Vi sänder matchen på Corren.se, med start klockan 15 under lördagen. 

David Gillek i Mullsjötröjan. Bilden är från 2017.
David Gillek i Mullsjötröjan. Bilden är från 2017.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!