Astbrant: "Mer jobb har det blivit"

Andreas Harnesk har lämnat, och Johan Astbrant står åter igen i Libkbåset med ensamt huvudansvar. "Lite mer jobb har det blivit, det ska jag erkänna", säger Astbrant.

Foto: Peter Calén

INNEBANDY2017-11-18 11:23

Det har gått några veckor sedan Andreas Harnesk fick lämna posten som huvudtränare i Linköpings IBK.

– Många verkar ha trott att jag bara suttit på kontoret och inte gjort nåt, men jag har ju varit med på både träningarna och matcherna. Vardagen är inte särskilt annorlunda nu mot vad den var tidigare, skillnaden är väl att det inte finns fler ögon än mina nu. Lite mer jobb har det blivit, det ska jag erkänna. Framför allt med att scouta motståndarna, säger Johan Astbrant.

Samtidigt har han på senare tid fått stöttning under matcherna av Martin Laakso från Linköpings FBC. Martin Laakso, bror till Libk-målvakten Robin, ska framför allt sköta statistiken kring träningar och matcher. Tanken är också att prestationscoachen L-G Danielsson ska finnas med lite mer kring laget än tidigare. Just nu är det inte aktuellt att ta in en ny person i samma roll som Andreas Harnesk hade.

– Under säsongen är det svårare att hitta rätt namn, men vi utvärderar med jämna mellarnum. Framför allt handlar det om vad spelarna vill. Tycker de att det behövs en person till så ska vi givetvis jobba för det, säger Johan Astbrant.

Efter urladdningen mot Storvreta i onsdags väntar under lördagen bortamöte med nykomlingen Örebro, som plockat 13 poäng på 10 omgångar.

– Ska jag vara ärlig så trodde jag att både Örebro och Jönköping skulle bli stryklag i serien, men de har gjort det bra hittills. Nykomlingar är ofta starka i början på serien men brukar få det jobbigare när det blir lite mer vardag. Örebro har en fantastiskt bra förstakedja som vi måste vara vaksamma på, säger Johan Astbrant.

Matchdags

IBF Örebro–Linköpings IBK

Superligan

Läget i laget: Jesper Alm på väg tillbaka, men spelar inte i helgen. I övrigt skadefritt.

Notera: Att nykomlingen Örebro bland annat slagit Storvreta på bortaplan och vänt 3–8 till seger med 10–9 mot Sirius.

Notera 2: Att matchen sänds i TV4 sport med start klockan 15.20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!