"Är sjukt imponerad av laget"

Det svängde om Linköping IBK på Gotland – men det blev tredje raka segern. "Jag är sjukt imponerad av vad laget gjort på slutet", sa Johan Astbrant.

Martin Karlsson blev tremålsskytt.

Martin Karlsson blev tremålsskytt.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2019-11-02 19:52

Libktränaren kunde vara nöjd med lördagsjobbet mot nykomlingen från Visby.

Efter en svajig säsongsstart mot tufft motstånd har Libk hittat tillbaka till vinnarspåret i innebandyns superliga och startat klättringen uppåt i tabellen. Det blev 8–6-seger i bortamötet med Visby efter en match där det länge såg ut att sluta med betydligt större siffror.

Det stora segervapnet: fem mål gjorda med en man mer.

– Vi har spelat bra i power play under hösten. Problemet har varit att vi knappt fått några sådana chanser tidigare, sa Astbrant.

Det märktes tydligt att han var belåten.

Med segern, med arbetsinsatsen och med lyftet.

Han sa:

– Jag måste säga att jag är sjukt imponerad av vad det här unga laget faktiskt har gjort på slutet. För två veckor sedan låg vi sist med inte många poäng. Nu har vi vunnit ett antal matcher och är plötsligt på slutspelsplats. Det tycker jag är jävligt starkt.

Förklaringen?

– Mer än något annat att alla verkligen har förstås vad som krävs för att vinna i den här serien. Du måste börja med grunden innan du kan ta tag i taket. Ta en sådan som Felix Lanver. Han har inte gjort så många poäng, men han jobbar på ett sätt som jag inte sett på flera år. Det är ett exempel och det finns fler.

Det var 2–2 efter en period mot Visby, men strax före slutet av första perioden drabbades hemmalagets Mathias Forre av fem minuters utvisning för hårt spel och på bara 2.23 i inledningen av den andra gjorde Libk inte mindre än fyra mål (!) med en minst sagt effektiv formation på planen.

Oskar Hovlund. Simon Palmén. Matej Jendrisak. Olle Abrahamsson.

Pang. Pang. Pang. Pang.

– Klart att det var nyckeln till segern. Vi gjorde det riktigt bra där och kunde spela på det sen, sa Johan Astbrant.

Ja, som mest var ledningen uppe i hela 8–2 tidigt i tredje perioden, men sen. . .ja, vad hände sen?

– I 50 minuter hade vi bra rätt bra kontroll. Men efter deras första reducering var det som att vi blev stressade, trötta och bjöd på enkla misstag. Det var läropengar som vi får ta med oss. Som tur kostade det oss inte så dyrt den här gången. Men vi får se till att det inte händer igen.

Olle Abrahamsson svarade för två av målen i power play, men annars var det veteranforwarden Martin Karlsson som var allra vassast framåt. Karlsson blev tremålsskytt och noterades bland annat för ett riktigt drömmål på volley.

– Beröm till hela laget. Det var en kollektiv insats som avgjorde, sa Johan Astbrant.

För Libk väntar nu två veckors landslagsuppehåll innan serien nystartar med hemmamöte med Pixbo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!