Mitov ber om tålamod

Michael Langer lämnar IFK Norrköping.Med andra ord ligger bordet uppdukat för David Mitov Nilsson att återta förstahandskarna i IFK-målet.– Det känns bättre och bättre hela tiden, säger IFK-målvakten.

David Mitov Nilsson ber om tålamod, men är redo för spel igen.

David Mitov Nilsson ber om tålamod, men är redo för spel igen.

Foto: Johny Daagh

Fotboll2017-07-11 16:15

Om hans efterlängtade comeback i A-lagssammanhang sker redan på torsdag i Europa League-kvalet mot litauiska Trakai är dock något som fortfarande står skrivet i stjärnorna.

Även om det sedan gårdagen officiellt står klart att Michael Langer lämnar IFK när hans kontrakt går ut på lördag så är han fortfarande tillgänglig för spel fram till dess.

– Jag kommer vara lite tråkig nu, men det är det "Jensa" (Gustafsson, manager, IFK) som får bestämma. Langer är kvar och har spelat de här matcherna. Sedan vet jag inte om det finns en tanke att jag ska spelas in inför AIK på söndag eller hur det är, säger David Mitov Nilsson, som under tisdagen avnjuter en ledig dag inför utmaningarna som stundar.

Den Norrköpingsfostrade målvakten medger att Langers avsked innebär en betydligt större möjlighet till speltid i IFK för hans egen del. Likväl påpekar Mitov att det också är med vemod han mottog Langers besked.

– Det är skittråkigt. Langer är en bra kille som varit jättenyttig både på träning och matcher. Så det är en riktigt bra person som IFK förlorar.

Vad har du själv lärt dig från att ha honom som lagkamrat?

– Jag har tagit till mig en hel del. Kollat på hur han jobbar i vissa situationer och snackar. Hur han är som person. På så sätt har han absolut bidragit och jag hoppas att jag också har bidragit i hans utveckling.

Oavsett om det blir spel på torsdag eller inte så ska det något riktigt oväntat till om det inte blir Mitov som står i IFK-målet på Friends Arena mot AIK på söndag.

Är du redo?

– Det känns bättre och bättre hela tiden. Sedan får jag också be om lite tålamod, även om jag förstår att det är svårt i dagens fotboll. Jag är kanske inte i min högsta peak formmässigt, även om det absolut känns bra efter skadan. Ju fler matcher man kommer spela ju bättre kommer det att bli. Så det här kommer att gå bra.

Känner du en extra press att hålla dig skadefri nu när Langer försvinner?

– Om jag kunde bestämma det hade jag ju alltid varit det. Det har varit väldigt olyckliga skador jag råkat ut för så det har inte varit något man kan påverka. Men jag känner ingen press på det sättet.

Fortsatt skadeförebyggande träning för Mitov ska kompletteras med information om ett ovisst motstånd från målvaktstränare Maths Elfvendal innan EL-kvalet går in i fas två på torsdag.

Men som sagt är det fortsatt oklart om det blir spel direkt.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vet ännu inte under tisdagen vem han kommer ge förtroendet i kassen mot Trakai.

– Det har vi inte bestämt än, så jag vill flytta fram de frågorna till presskonferensen imorgon (onsdag), säger Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!