För IBF Linköpings damer, som spelar i den södra allsvenskan, möter normalt sett också lag från den västra serien - där lagen tar med sig eventuella poäng till sin egen serie. IBF har tidigare haft det tufft mot lagen i sin egen serie och både fullpoängaren mot Lockerud och förlängningsvinsten mot Hagfors var mot lag som IBF inte slåss mot.

– Det är lite speciellt. Men en sådan vinst som idag blir ju extra viktig då vi samtidigt nollar ett lag som är en direkt konkurrent mot oss. Nu smet vi dessutom om Lund i tabellen så jag kan inte vara annat än helnöjd, fortsatte Sävenhed.

Fast länge såg det faktiskt ut som att det inte skulle bli några poäng alls för IBF. Julia Lindskog öppnade förvisso målskyttet direkt i matchinledningen, men sedan gjorde Lund fyra snabba mål och med 1–4 efter 15 minuter var det motsägelsefullt nog bara matchbilden som talade för Linköpingslaget.

Artikelbild

– Ja, enligt mig var vi det klart bättre laget redan då. Lund var supereffektiva samtidigt som vi missade för mycket.

Och mycket riktigt skulle IBF ta sig ikapp till 4–4 när en av matchens stora profiler, Linn Burman, kvitterade en bit in i period två. Lund gjorde sedan 5–4 innan samma Burman kvitterade på nytt direkt efteråt.

– Jag fick två bra passningar så det var bara att nypa till direkt, menade Burman, som sedan fick se Petra Bilos ge hemmalaget ledningen och sedermera rycka till 7–5.

Med 50 sekunder kvar av matchen reducerade Lund och det som hade sett så lugnt ut i den sista perioden blev plötsligt väldigt nervöst.

Artikelbild

– Nu klarade vi oss utan direkta chanser mot oss. Men det är klart att det var bra nervöst på slutet, avslutar Burman.