Hemmahästen tar sikte på V75

Måndagskvällens V64-tävlingar på Mantorptravet bjöd på flera fina prestationer.

Foto: Jeppe Gustafsson

TRAV2017-04-10 22:18

Hemmahästen och V75-bekantingen Global Signature fick skaffa sig lite självförtroende i ett enklare sällskap. Trots bakspår blev det en till synes lätt seger i kvällens första V64-avdelning och nu siktar man på V75 igen.

– Hästen har haft lite otur på slutet i V75. I dag var han dock lite för pigg och laddad, sa tränare Joakim Wallin i segerintervjun efteråt.

I den andra avdelningen, ett lopp ingående i Sikta mot stjärnorna, tog Jullan Palema sin första seger i sin tredje start. De tolv hästar med flest poäng efter sju försök får startmöjlighet i finalen som går den 9 oktober med 200 000 kronor i förstapris.

I lärlingarnas egna serie Wången Cup ska nya generationens kusktalanger synas och denna gång tog skicklige Oskar J Andersson en snygg seger med favoriten Chantilly i avdelning tre.

Omgångens största favorit på V64-spelet, Global Trust med Jorma Kontio, vann av bara farten avdelning fem och kretsen runt den hästen borde ha betydligt större uppgifter att se fram emot under året.

I den sjätte och sista avdelningen fick Carmine Am visa hur fin han kan vara även om hästen inte var på topp för dagen. Detta unghästlöfte fick som fyraåring fjolåret spolierat utan att tränare Markus B Svedberg egentligen visste vad det berodde på. Här siktar man definitivt på V75 framöver.

I ett lopp utanför V64 visade elithästen Wild Honey upp sig i en enkel seger. Kan vi ha sett en av årets Elitloppsdeltagare?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!