Så avgörs det 44:e Kristberg cup

Kristberg cup är en traditionellt viktig aptitretare inför den stora Boren futsal cup i den lokala inomhusfotbollen. Förfesten firar i år 44 år.

Borensbergs Christoffer Danielsson avlossar sin stora kanon i matchen mot Boren förra året i Hällaskolans sporthall. I mellandagarna är det åter dags för Kristberg cup, för 44:e gången.

Borensbergs Christoffer Danielsson avlossar sin stora kanon i matchen mot Boren förra året i Hällaskolans sporthall. I mellandagarna är det åter dags för Kristberg cup, för 44:e gången.

Foto: Thomas Augustsson

Futsal2019-12-19 07:01

Sedan slutet av 1970-talet har Kristberg cup spelats i Hällaskolans sporthall. Undantaget av spelplats var för några år sedan när den fick flyttas till Motala sporthall ett år på grund av brandsäkerhetsproblem i Borensberg.

Men i år är den i gång som vanligt i den trånga Hällaskolan, med plats för 200 personer. Det brukar vara mycket folk under Kristbergs IF:s inomhusturnering. Speldagar är i år 26-28 december.

Nytt i år är att damturneringen återuppstår, den var i träda i fjol när det var för få anmälda lag. Men på annandag jul i år gör sex lokala lag upp: Zeros A, Zeros B, Dribbla United, Borensberg/Tjällmo, Borens IK och Vadstena GIF. Efter en enkelserie spelar de två bästa final.

Herrturneringen har minskat, från 22 lag i fjol till 17 lag i år. I år är det bara lag från Motala och Vadstena kommun med, inga lag från Mjölby eller Linköping. I fjol vann Motala AIF:s "Rör på den", ett Maif som vunnit de senaste åren. I år är Maif med, men bara med ett ungdomslag.

– Det är en viktig turnering. Vi gör vinst, men framför allt är det roligt när det skapas bra stämning, säger Ingemar Brandt i arrangerande Kif.

Herrcupen, grupp 1, 26/12: Motala FK 1, Dribbla Vit, Rosa laget, Kristberg B, Medevi. Grupp 2, 27/12: Dribbla svart, IFK Motala A, Vadstena GIF, Kristberg A, Borensberg B, Österstad B. Grupp 3, 27/12: Borens IK, IFK Motala B, Österstad A, Borensberg A, Motala AIF, Motala FK B.

Herrturneringen avgörs med slutspel lördagen 28 december. 

Karta: Hällaskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!