Från SM-finalist – är nu nära RP

Kantspelaren Emil Möllerström är på ingång till RP. "Det är kontraktet som ska lösas", säger sportchefen Patrik Olsson.

Foto: CHRISTIAN …RNBERG

handboll2018-07-31 16:11

RP-herrarna gjorde en stark vår och hamnade till slut som sjua i den allsvenska tabellen. Sedan dess har hela laget – med undantag för Erik Nyberg, som lägger av – säkrats upp för fortsatt spel i näst högsta serien.

Men inga nyförvärv utifrån har droppat in.

Än.

Nu är det dock nära med Emil Möllerström, som den gångna säsongen tillhörde SM-finalisten Malmös trupp i handbollsligan. Högersexspelaren ska studera på universitetet i Linköping och kommer då att med största säkerhet även spela handboll i stan.

– Det är kontraktet som ska lösas, men det hoppas och tror jag att vi ska göra, säger Patrik Olsson, som i våras fick nya jobbet som sportchef och i stället lämnat över tränaransvaret till Marcus Oscarsson Söder.

RP drar redan till helgen igång träningsmatchandet med bortamöte med ligalaget Skövde. Utöver Möllerström är förhoppningen att få in minst ytterligare en ny spelare i truppen.

– Ja, vi behöver stärka upp på nio meter. Där är det lite tunt och skadekänsligt just nu. Samtidigt är det svårt att hitta rätt just nu. Det kan vara så att man får vänta och avvakta vad som händer i ligalagen, om det kan finnas någon där som söker mer speltid i en annan klubb, säger Olsson.

Är det aktuellt att göra en satsning med några riktigt vassa värvningar för att nå hela vägen till högsta serien?

– Kanske inte i år, men förhoppningsvis till nästa. Ska du ta steget upp gäller det att vara redo för det och fortsatt bygga med förstånd. Annars kan det gå fort utför i stället. Målet att nå handbollsligan 2021, antingen med herrarna eller damerna, står kvar, säger Patrik Olsson.

15 september är det allsvensk premiär, hemma mot topptippade Hallby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!