Tinnerholm: "Det blir intressant"

Malmö FF lottades mot förra säsongens finalist i Champions League – Atlético Madrid. Samt Juventus och Olympiacos. – Det blir intressant, fyra ligamästare med jäkligt bra publik, säger förre ÅFF:aren Anton Tinnerholm.

Foto: Andreas Hillergren

Fotboll/Linköping2014-08-28 15:33

Malmö slog imponerande FC Salzburg med 3–0 på onsdagskvällen och blev som första svenska lag på 14 år klara för Champions League. Igår lottades grupperna och Malmöspelarna som var hemma hos Zlatan Azinovic och såg lottningen hoppades nog som många andra svenskar på att de skulle hamna i grupp F.

– Vi ville komma med Barca och PSG. Men det här är också riktigt bra lag. Det blir sjukt tufft. Det är bara gå ut och göra sitt bästa och se hur änge det räcker. Vi ska inte bara se och lära utan göra det hundra procent och tro på det. Det ska bli intressant att mäta sig med de bästa och få möta de i verkligheten som man sett på tv, säger Anton Tinnerholm.

Brokindssonen har spelat till sig en ordinarie plats i startelvan och var en viktig kugge i backlinjen som höll den så viktiga nollan mot Salzburg som tog Malmö hela vägen ut i Europa. Han var fortfarande rusig av glädje efter avancemanget när Corren fick tag på honom dagen efter.

– Det är svårt att förstå vad man varit med om. Jag förstod inte det på planen, hur stor den här matchen var både för mig personligen och för fotbollssverige, säger Anton.

Nu väntar ett stort äventyr som fotbollssverige inte fått uppleva på många, många år. Och en kille från lilla Brokind får vara med på tåget.

– Det är ju helt otroligt. Något jag drömt om, att få spela i Champions league. Det är en häftig känsla att vi är i samma sammanhang som de stora lagen, säger han.

Mats Karlsson som är sportchef i Åtvidabergs FF är glad åt Malmös framgångar.

– Jag tycker det är jättekul. Det är någonting vi diskuterat i svensk fotboll, hur vi ska förbättra ligan. Målet har varit att bli bästa ligan i norden och det här var ett avgörande steg. Malmö har lyckats med det vi hoppats på, säger han.

Mats Karlsson gläds också lite extra åt de två före detta ÅFF:arna Magnus Eriksson och Anton Tinnerholm.

– ÅFF ska väl inte ta åt sig för Magnus Eriksson helt och hållet men han var trots allt hos oss några år. Han hämtade upp elitkarriären igen. Med Anton är det jättekul, han har gått fotbollsgymnasiet hela den vägen och in i A-laget och lyckats. Tittar vi på gårdagens match så gör en jättebra match, så bra som han kan. Det är jättekul och jag hoppas det inspirerar fler att ta till vara på sin chans, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!