Sverige föll i Algarve: "Ingen bra match"

Jättevändning mot Tyskland senast. Mot Brasilien blev det inte lika kul för Sverige i Algarve cup.

Tufft. LFC-backen Jessica Samuelsson fick på nytt spela vänsterback mot Brasilien.

Tufft. LFC-backen Jessica Samuelsson fick på nytt spela vänsterback mot Brasilien.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO

Fotboll2015-03-06 18:34

– Ingen bra match. Vi höll upp det hyfsat i första, men vårt anfallsspel var inte alls som det ska vara, säger Linköpingsbacken Jessica Samuelsson till Corren efter 0–2 (0–1).

Efter vändningen mot Tyskland (4–2) i Algarve-premiären hade Sverige en tyngre fredag i träningsturneringen i Portugal. Förbundskaptenen Pia Sundhage valde att vila flera av de spelarna som hade mycket speltid mot Tyskland, och kastade in fem nya i startelvan mot Brasilien.

Sara Thunebro gick in som högerback, Emma Berglund och LFC:s Charlotte Rohlin bildade nytt mittbackspar. Lina Nilsson och Olivia Schough fick ta hand om kanterna på mittfältet.

För Jessica Samuelsson, som är tillbaka i blågult efter ett skadefyllt fjolår, blev det en ny match som vänsterback.

– Jättekul att vara med och spela igen. Men det är ovant på vänstersidan, jag har inte spelat till vänster på ett tag. Svårt, men det är bara att pumpa på, säger Jessica Samuelsson.

Hur ser du på att Pia Sundhage väljer att inte spela dig på din normala position?

– Det är deras beslut. Jag har varit bekväm på vänstersidan tidigare, men nu har jag spelat mest till höger i klubblaget så jag får åka hem och träna lite. Det känns som att jag kommer att konkurrera till vänster i landslaget nu framöver, det gäller att vara bra på sidorna helt enkelt, säger Jessica Samuelsson.

Sverige inledde hyfsat. Men efter att Marta skruvat in en frispark, via svenska målvakten Hedvig Lindahl, i 20:e minuten blev det mer och mer Brasilien. Lindahl tvingades kliva av en stund senare efter att ha fått en offsidespringande Maurines fot på högerhanden. Höger långfinger var ur led och det är troligen slutspelat i turneringen för Lindahl.

– Fingret drogs på plats. Hon har full rörlighet och det finns inga tecken på skelettskador. Kan vi bara hålla svullnaden nere så ska det inte vara någon fara, säger läkaren Yelverton Tegner till TT.

Carola Söberg kom in och tvingades släppa in 0–2 på straff i andra halvlek.

Jessica Samuelsson var besviken på sitt lags anfallsspel under hela matchen.

– Det är inte alls som det ska vara. Vi hittade inget spel, vi måste kunna äga bollen mycket mer. Nu fick vi ett väldigt långt lag och hittade inte det som vi brukar vara bra på i anfallsspelet. Det är något vi får jobba på, säger Jessica Samuelsson.

Sverige har nu spelledigt över helgen. Sedan väntar Kina i den sista gruppspelsmatchen på måndag. Chansen att nå final minskade drastiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!