Skönt andrum för Tinnis

Tinnis har lämnat bottenskiktet i tabellen.Tre poäng mot Husqvarna var både sköna och viktiga.

Nöjd. Tova Linder bidrog till Tinnis poäng genom 1–0-målet mot Husqvarna i lördags.

Nöjd. Tova Linder bidrog till Tinnis poäng genom 1–0-målet mot Husqvarna i lördags.

Foto: Jeppe Gustafsson

FOTBOLL2014-08-23 16:29

Tränaren Christian Fingal och hans lag hade förstås kniven på strupen i mötet med smålänningarna som låg ett poäng och en plats ovanför Tinnis i tabellen inför matchen.

– Nu kan vi andas ut, konstaterar Fingal. Nu är vi över nedflyttningsstrecket och den här segern gav oss självförtroende.

Möjligen kände tjejerna av nerverna för laget inledde slarvigt, slog bort bollarna och fick jaga sig trötta. Men i elfte minuten gjorde Tova Linder första målet och då gick luften ur motståndarna.

– Då fallerade deras spel, de orkade inte längre medan vi kunde spela med lugn. Dessutom gjorde Malin Rendal två riktigt bra räddningar i målet, fortsätter Fingal.

I andra halvlek började hemmalaget återigen mest inspirerat, men Tinnis återtog taktpinnen och två snabba mål av Josefine Gustavsson och Tanja Salberg i 73:e och 77:e minuten placerade alltså viktiga poäng i Linköping.

– En bra laginsats, vi borde till och med ha gjort fler mål eftersom vi slog bort flera chanser, säger Fingal och delar ut extra beröm till Josefine Gustavsson, Tova Linder och Stina Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!