"Vet att det måste komma en vinst"

Sist i Division 1 södra. 23 inspelade poäng. Fyra matcher kvar. Läget är tungt för Åtvidabergs FF och en degradering till division 2 är farligt nära.

ÅFF:s anfallare Dardan Mustafa har inte givit upp platsen i division 1 ännu.

ÅFF:s anfallare Dardan Mustafa har inte givit upp platsen i division 1 ännu.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-10-12 16:20

Dock är det inte helt kört än. Under söndagen väntar Kristianstad på bortaplan. Skånelaget ligger två steg över ÅFF i tabellen med 27 poäng och det är ett perfekt läge för laget att i alla fall minska avståndet upp till kvalstrecket. 

– Det är klart att vi har koll på hur vi ligger till men vi går in för det 100 procent nu till helgen. Känslan är bra i gruppen och alla tror på det, säger ÅFF:s forward Dardan Mustafa. 

Tränaren Tor-Arne Fredheim fick gå och Jesper Ny fick ta över. Med 13 matcher utan seger i bagaget behövs verkligen en trepoängare på ÅFF:s konto. 

– Med ett tränarbyte brukar det komma in energi. Det är klart att man märkte av det direkt på träningarna efter. Vi höjde oss allihopa, säger Mustafa.

Känner man att det är mer allvar då? 

– Allvar och allvar. Nu gick det tolv matcher utan att vi vann med Tor-Arne och Rickard (Johansson) fick kicken efter två större förluster då vi hade tagit åtta poäng. Men vi vet att det måste komma en vinst, oavsett tränarbyte eller inte. 

Känner du själv att du hade kunnat göra något annorlunda i ditt egna spel? 

– Under tiden som vi hade Rickard var det friare för mig. Jag fick göra grejerna som jag är bra på och kunde naturligt söka mig till dem lägena som passade mig. Då kom också poängen. Till Tor-Arne fick jag anpassa mig lite mer och för vissa fungerar det och för andra inte. Sedan har jag haft problem med min fot i flera veckor nu som gjort att jag inte riktigt kunnat ta i, säger Mustafa och suckar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!