Stjärnan tillbaka i landslaget – här väntar LFC-möte

Blågult glädjebesked: LFC-bekantingen Fridolina Rolfö är tillbaka i landslaget. 30-åringen finns med i den trupp som förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat inför det stundande EM-kvalet.

Fridolina Rolfö är tillbaka i Blågult.

Fridolina Rolfö är tillbaka i Blågult.

Foto: Mathias Bergeld

Fotboll2024-03-27 15:15

Rolfö gjorde tidigare i mars comeback efter ett drygt halvårs skadefrånvaro. I helgen blev hon dessutom målskytt när hennes Barcelona vann rivalmötet mot Real Madrid.

Nu är Peter Gerhardsson glad över att ha henne tillbaka även i Blågult.

– Det är inte bara en viktig spelare på planen utan även utanför. Om man startar i Barcelona så tillhör man världens bästa spelare. Vi är väldigt tacksamma att få tillbaka en av världens bästa spelare, säger han.

Det var i september förra året, efter fotbolls-VM, som Rolfö opererade menisken i högra knät.

Noterbart i övrigt är att Magdalena Eriksson återigen finns med i truppen. Hon saknades på grund av skada när Sverige spelade Nations league-playoff mot Bosnien-Hercegovina i februari. Även Elin Rubensson, som fanns med i Nations League-truppen men aldrig kom till spel på grund av skada, är med.

I april väntar dubbla EM-kvalmatcher. Först borta mot England på Wembley 5 april och sedan hemma mot Frankrike på Gamla Ullevi 9 april. Som väntat ingen spelare från Linköping, men tidigare LFC-are i form av Jonna Andersson, Magdalena Eriksson, Stina Lennartsson, Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.

Däremot spelar fyra LFC-spelare med U23-landslaget: Emma Östlund, Alva Selerud, Lisa Björk och Cornelia Kapocs. Matcher väntar mot England och Norge – där klubbkompisen Cathinka Tandberg är given som anfallare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!